3 Kasım 2010 Çarşamba

3 Kasim 2010, I, Evde Kalmis Erkekler

Ben evde kalmis bir erkegim.

Benim gibi bir cok evde kalmis erkek var. Ancak bir cok kadinin aksine biz kendi arzumuzla evde kaliyoruz.

Sizin yuzunuzden; kadinlarin yuzunden.
Hem de evde kalkmak istemeyen kadinlar yuzunden.
-----

Kadinlarin da erkeklerin de ortak bir endisesi var. Her iki cinsiyet de karsi cinsten duzgun adam kalmadigindan yakiniyor.
Kadin arkadaslarimin konusmalarinda duyuorum, "etrafta duzgun adam yok ki" diyorlar.
Erkekleri dinliyorum, illa ki olay "duzgun kiz yok ki" ye geliyor.
Ibnelere bakiyorum, onlar "biz her yola geliriz" diyorlar, bir sikayetleri yok.
------

Kadinlar yuzunden erkekler evde kaliyor.
Kadin olana kadar her sey cok guzel. Kiz denen mahlukat henuz kozasina girmemis ve transformasyonuna baslamamis bir tirtil iken bir problem yoktur. Dunyanin en tatli, en sirin mahlukatdir bile diyebiliriz. Fiziksel olarak da gelisimini tamamlamis, disiligini ne sekilde kullanacagi bilgisinden yoksun, masum, iyimser bir hacimdir.

Amaaaa....

Kozanin çatlamasi ve kadin denen kelbegin ortaya cikmasi ise erkek icin tehlike canlarinin calmasi demektir.
Kiz denen insan cinsine karsi her daim ustun ve dominant kalmis erkek insani, kadinla karsilastigi anda iplerini birakir, gevser.

Kadinin kiz ile yakindan uzakatan alaksi yoktur. Halbuki erkekler yillarca kizlarla ugrasip hazirliklarini ona gore yapmislardir. Daha dunki kizi karsinda bir kadin olarak goren erkegin saskinligini her halde anlayabiliyorsunuzdur.
Kadin denen mahlukat her fisatta erkegi bastan cikarmaya calisacak, her zaman istediklerini elde etmek icin her turlu metodu cekinmeden deneyecektir.
Kadin Makyeveldir. Hatta Makyevel neden erkektir onu da sormak gerekir.
------

Hal boyle olunca kizlara aliwmis erkekler kadinlari karsilarinda gorunce korkuyorlar. Kadin disiligini sonuna kadar kullanmasini bilen ve agir sorumluluk isteyen, hatta bakim masraflari asla bitmeyen bir cins.
Kendi amaclari soz konusu oldugunda erkekleri gozunun yasina bakmadan harcayacak kadar acimasiz ve hatta kendi amaclarini gozetmeksizin erkeklerin canini yakmaya ve bundan zevk almaya odakli bir cinstir.

Kadina on ikiden vurmak isteyen bir erkegin yapmayacagi sey cok azdir. Erkek ise basina geleceklerin farkinda olsa bile inadindan vazgecmez ve alacagini almak icin turlu tavizlerden cekinmez.
Kadin sigara gibidir. Bir kere basladiktan sonra birakmak cok zordur. Her turlu zararini ve onunde sonunda sizi odldurecegini bile bile kullanmaya devam edersiniz. Birakmak istersiniz ama birakamazsiniz, cunku nihayetinde biraktigniz zaman hayatinizda olusan boslugun, kadinli hayattaki olumcullukten cok daha sikici oldugunun farkina varirsiniz.
Ustelik kadinin arkasina resimli uyari koymak de mumkun degildir. Bunun yaninda aslinda her kadin bir resimli uyaridir.
------

Baska bir acidan yaklasmak gerekirse saglikli olan hicbir yemek lezzetli degildir. En istah kabartan, en cok aserten yemekler her zaman en sagliksiz olanlaridir. Ama bunu bile bile bundan vazgecmek herkesin harci degildir. En guzel kadin en tehlikeli olanidir. Gerci tum kadinlari tehlikelidir ve onlarin cazibesi de burada gizlidir. Sikici hayatlarinda maceraya ayiracak vakitleri olmayan erkekler icin gizli bir heyecean, bir mucadeledir.

Duzgun gorunmeyen hersey cekicidir. Elbisenin en guzeli dekoltenin en derinine sahip olandir, tum bunlar insanda ates, seytan ve kirmizi gibi kavramlari cagristirir.

Bunu seversiniz, hem de kalben baglanirsiniz.
Ayaklarinizi esnek halata baglayip kendinizi yuz metreden asagi birakirsiniz, muthis bir heyecandir bu.
Heyecanlarin en muthisi kadindir. Her turlu tehlikesine, arsizligina ve sizi ne sekilde yuz ustubirakacaina bakmadan onlari seversiniz. Kayirsizca peslerinden kosmaya devam edersiniz cunku guzeldir...
-----

Bu kadar mucadele yorucu olabilir. Erkekler evde kalmak isteyebilirler

Isin ozunde olay karsi cinsten duzgun adam olup olmamasinda degil. Herkes kendine gore duzgundur ya da degildir ancak acinin ve zor olanin pasindan kosmak ya da kosmamak vardir. Herkes armut pis agzima dus zihniyetinde devam ettikce ne duzgun kadinlar ne de erkekler olacaktir.

Kadini kamuoyu ile fisleyp ondan sonda bunun uzerinden mazlum edebiyati yapmak olmaz.
Ozellikle erkeklerin kadin ustunlugunu kabul edip evde kalmaktan vazgecmeleri gerekir. Ancak o zaman karsilikli bir denklik kurmak mumkun olabilir

O zaman tahmin ediyorum ki cinsiyetlerin birbirine olan beklentileri de dengelenir.

Ben boyle dusunuyorum.

Sevgiler saygilar

Yakonuz

3 yorum:

  1. sevgili yakomuz,

    bugunku yazini okuduktan sonra canimin tek cektigi sey abur cubur yemek oldu.

    sevgiler,

    biricik hayranin ben

    YanıtlaSil
  2. Way beaa biz neymisiz dedirtecek bir yazi..

    Kadinlar sigara gibiyse ben de sana bir sey soyliyim sevgili yakoprens kadin erkege kosulsuz asik oldu mu sigara gibi olmuyor, icine cekince, her gun ayni adet de icince yetmiyor.

    Erkek kadinin hayatinda bir uyusturucu gibi oluyor. Once ot gibi geliyor; kadin onu hafife aliyor.. takilip kafa bulmayi deniyor.. hosuna gidiyor, yiyor, iciyor. onla her sey daha keyifli oluyor.

    Derken bir adim ileri gitmek istiyor...
    Erkek kokaini oluveriyor. Onun kokusunu burnuna cekmeden yapamiyor. Her aksaminda yaninda o olsun ceksin icine istiyor. Kafasini sanki ondan baskasi acamiyor. Gunun her aninda onunla daha iyi dusunuyor, ona danisiyor; onunla guclu oluyor. Onsuz bitiyor...

    Sonra aski buyuk bir adrenalin deposu gibi patlayacak boyuta geliyor ve ecstacy'e donusuyor... O'nla iyi-kotu titremeler,terlemeler,eglenmeler,gulmeler,aglamalar,good tripler,bad tripler...

    VE sonuc eroin! onsuz olmek istiyorsun.. Ve olume yaklasiyorsun.. Seni birakirsa kolun kopacak saniyorsun.. O gitmesin, her sey gitsin istiyorsun.. Onun yatak odasinda kapanip basucu lambasi gibi vazgecilmezi olmak istiyorsun...

    Sonra hastanedesin.. tedavi.. rehab... No more drug..

    Senin dedigini biz kadinlar yesil cay, limonata, kahve vb. erkeklere yapiyoruz..

    Ama sigaradan oteye de gitmiyoruz. Ama erkek can aliyor, yako.. Erkekte ibnelik var, kadinda her yol dogru yol...

    YanıtlaSil
  3. Yasaklansa da sigara satışı yasal sevgili Yasemin

    YanıtlaSil