12 Ocak 2011 Çarşamba

12 Ocak 2011, I, Menopoz


Bugün yazacaklarımın bir önceki yazımın (REGL) devamı niteliğinde olmasını istediğimden dolayı konu olarak Menopozu seçtim.


Her ne kadar iki dönemin arasında yaklaşık bir 30-40 sene olsa da, ömrümün bu kadar beklemeye yetip yetmeyeceğini bilmediğimden şimdi yazmaya karar verdim.


Aslında bu üçlü regl- hamilelik- menopoz şeklinde bir seri olarak düşünüldü ancak ne George Lucas gibi önce sonunu, ne de Nolan gibi sonun başından başlamayı tercih ettim. Sadece aradaki hamilelik dönemini geçiyor ve direk menopoz ile devam ediyorum seriye. 


------


Neden kadınlara has bir olayın erkek anlamına gelen bir kelime ile başladığını da anlayabilmiş değilim; sanırım kadın ile ilgili olan herşey erkek ile başlıyor.


Menopoz dönemi, bir kadının menstural döngüsünün sona erdiği, diğer bir deyiş ile doğurganlığının bittiği bir dönemdir.
Her nedense her ay sancılar içinde kıvranıp da kadın doğduğuna lanet eden kadın milleti, sani her dokuz ayda bir doğum yapıyormuş gibi bu menopoz döneminde buhranlara kapılır, karalar bağlar, ezilir, büzülür, üzülür ve de kendini çaresiz hisseder.


Kadın kısmının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne seren serengil...
Kadın kısmının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne seren bu ikiyüzlülük her nedense erkekler tarafından münakaşasız bir şekilde kabul görür. 


Hayatı boyunca aynı kadına katlanmış olmaktan dolayı mı yoksa bu kadına karşı bağışıklılık kazandığından dolayı mı olduğunu bilemediğim bu anlamasız kabul, kadının en ufak ikiyüzlülüğünde kuduran erkek insanı için sıradışı bir tepkidir ve irdelenmesi gerekir.
Bu da yine kendi içinde iki anlama gelebilir ki bunlardan birisi bu kadının ayağının çukurda olması( ki günümüzde biraz abes), bir diğeri de Menopozdaki bir kadının gerçekten bir saatli bomba olduğu gerçeğidir.


----


İşin gerçeği menopozaki kadınlar ikiye ayrılılar. Bu kadınları ikiye ayrıdıktan sonra cesetlerin parçaları iyice dikkatli saklanmalıdır ki yediğiniz bok ortaya çıkmasın. Gerçi günümüz adli tıp ortamında işiniz biraz zor olsa bu kadınlar yine de ikiye ayrılılar : 


1. Gerçekten Menopoza girmiş 50 ve civarı yaş grubu kadınlar.


Tüm menopozlu kadınlara oranlar küçük bir yüzdelik dilimi kaplayan gruptur. Gerçekten buhrana girip girmediklerini bilmememe rağmen üzerlerinden buhar çıktığına epeyce şahit olmuşluğum vardır. 
Yeterli miktarda soğuk su sağlandığında yağmur yağdırma potansiyeline sahip olabilecek kadar hararet yapan bu kadın modelinin en büyük şikayeti yaz mevsimidir.


Kışın otomatik klima gibi vucut ısısını istediği düzeye getirebilen bu kadın modeli yaz mevsiminde su yemiş Oz Cadısı misali erir ve terler.


Onun için ne kaybettiği kilolar ne de kurtulduğu ped ya da tampon masrafları birer tesellidir artık. Varsa yoksa soğuk su ve buz arayan bu kadınlar klimaların daha çok çalışmasına sebebiyet vermekte ve enerji sarfiyatının artmasına neden olmaktadır.


Halbuki bu kadınlar için güzel bir Matrix modeli kurgulanabilse ve vucut ısılarından elde edilecek olan enerji makineleri canlandırmak için kullanabilse, milyonlarca keriz insanı salak salak ruya alemlerinde yaşatmaya gerek kalmazdı. Gördüğünüz gibi filmlerde ultra gelişmiş mega akıllı yapay zeka olarak satılan bu sistemler gerçekte salak birer makineden ibaret.


Kadınlara doğurganlık yeteneğini yitirmek sanki kadınlıklarını yitiriyormuş gibi bir his olarak gelse de bunun tamamen hormonal değişikliklerden kaynaklanan hal dalgalanmaları olarak bakmak lazım, lakin kanımca bir kadın asla doğruganlığını yitirmez; yitiremez. Evet belki döllenip bir çocuk dünyaya getiremeyebilir ancak doğurmak söz konusu olduğunda kadınlar her zaman bela, kavga, gereksiz tartışma ya da ekonomik sıktıntı doğurabilirler.
Kadınlık bir delikten  kan gelmesiyle bitseydi basur nüfus kıtlığı yapardı sevgili Yakocanlar...


Tabi herşey bir kenara, bu zorlu dönemden geçen tüm abla ve teyzelerimize allah kolaylık versin diyoruz...


2. Gerçekten Menopoz olan ve herhangi bir yaşta olması gerekmeyen kadınlar.


İşte bizleri ilgilendiren gerçek menopoz kadınlar bunlardır çünkü hayatın her evresinde ve her mekanında işinizi zora sokacak ve gereksiz ve tahammül edilemeyecek tavırları ile hayatı size zehir edecek cins kadın budur. 


Bu kadınlara en iyi örnek Yakiye'dir demek isterdim ancak güzel bir kadın olması itibarı ile kurtarıyor. Genelede bu kadınların ortak özellikleri kendilerine güzel denmemesidir.


Bu ya da bunun gibi sebeplerden dolayı bu kadınlar amaç olarak karşı cinse ve karşı cinsin sevdiği kadınlara hayatı zehir etmek gibi bir amaç edinmişlerdir. Tabi bu demek değildir ki güzel olmayan her kadın menopoz kadındır. Ancak menopoz kadın için iyilik ve uyumluluk söz konusu olamaz.


Diyelim ki bir devlet dairesinde işiniz var. Şimdi benimle empati yapın;


Numaratör'den numaranzı aldınız (zaman zaman terminatör den terminini alanlar da olmuyor değil). İşinizi görecek dört adet kadın memur dört adet bankoda işlerini görüyorlar. Bu kadınlardan üçü kendi hallerinde (artık halleri ne ise) kadınlar iken dördüncü kadın şu haberlerde gördüğünüz, hani hastaneye vinç ile kaldırılan ağır insanlar kadar obez ve suratsız. Üstelik halen bir şeyler yiyiyor.
Söyleyin bana sevgili Yakocanlar, hanginiz işiniz o kadına düşmesin diye bildiği tüm duaları okumuyor?
Hepimiz biliyoruz ki o kadın orada sizi saatlerce süründürecek ve sorun üzerine sorun çıkaracak. Diğer bankolarda işini bitiren insan sayısı bu kadının bankosuna oranla üç kat daha fazla olacak...
Hatta belki oracıkta tutuklacanaksınız...


Ya da yine diyelim ki bir barda bir kızla tanıştınız ve sıcak sıcak sohbet etmeye başladınız. Sonra kızın kilolu ve yüzsüz bir arkadaşı geldi... Sonrası ne olur ? 
Hadi eve gidelim... Geç kaldık... Bu herifle ne işin var... Benimle ilgilen... Gibisinden mesajları arkadaşına gönderip sizden uzaklaşması için her türlü motivasyonu sağlarken sizinle tek bir kelime etmeyecektir bile...


-----


İkinci grup menopoz kadınların yanında birinci gruptakiler melek kalır. Her ne kadar melek olamayacak kadar sıcak olsalar da en azından lafın gelişi olarak öyle söylemek gerekir.


Yako karşı cinsin fiziki özellikleri üzerinde çok durmaz ancak güleryüz ve insanın insan üzerindeki etkisine çok bakar. Menopoz kadınlar kadar hayatı çekilmez kılan tüm insanlara aslında kadın erkek ayırt etmeksizin bu isim verilebilir.


Umalım ki böyle insanlar biz iyi insanların karşısına çok çıkmasın; ya da en azından devlet dairelerine mümkün olduğunca az işimiz düşsün.


Bu kadınlar rüşvet de almazlar...




Sevgiler Saygılar
Yakonuz


yakolugunler@gmail.com