17 Mayıs 2011 Salı

17 Mayıs 2011, Onüçüncü cuma, Fransa Tahtı'nin hiç bilinmeyen varisi

benim için onüçüncü cuma olsa olsa fransa tahtının gizli kalmış, ve hatta tahta oturmaması için çeşitli entrikalar ile ıssız bir adaya sürülmüş olan varisidir. hatta tahta kurusudur.

Sevgili YakoCanlar,

biliyorum uzun zamandır aranızdan uzak kaldım ancak yoğun iş tempom dolayısı ile eskiden olduğu kadar çok yazamıyorum.
buradan daha bir kaç gün öncesine kadar işi gücü olmayan bir adam sonucuna varabilirsini belki. Ancak durumun bundan ibaret olmadığını, şu anda bir kaç işi birden yürüttüğümü ve yazarlığı biraz yavaşlattığımı bilmenizi isterim
bu sebeple 13 mayıs cuma günü yazmam gereken yazımı şimdi yazabiliyorum.

karakedi gördüğümde saç çekmek dışında kalan tüm batıl inançları saçma sapan bulduğumdan dolayı ( o da çocukluktan kalma bişey, zaten kedi sevmem) onüçüncu cuma olayına da ne kadar takık olduğumu tekrar tekrar dile getirmeme gerek yok.

bildiğiniz varisler gibi bacakların arkasında yeşil kırmızı görünmez. Buradaki a uzatmalıdır. yani naiptir. Tahtın bir sonraki sahibidir.

XIV. Louis'de önce tahta çıkması gereken XIII. Juma, kralın metresinden olan gayrımeşu bir evlat olduğundan dolayı Louis tarafından Versailles ekseninden uzaklaştırılmıştır.

Robinson adında ölmüş dadısının kocası ile birlikte bir fransız donanma gemisi tarafından terk edilirler. Robinson arap kökenlidir. Ro bin Son, yani son oğlu ro demektir.

Issız adaya sürülü de bir daha kendisinden haber alınamayan XIII. Juma, fırsatçı robinson zihniyetinin altında bir uşak, hatta bir köle olarak kullanılmış ve neredeyse bir ömür bu adamın adadaki hizmetçiliğin üstlenmiştir.

İki çıplak bedenin, cinsiyetleri ne olursa olsun ıssız bir adadaa bir hayat paylaşmalarının beraberinde ne getireceğini tartışmak anlamsız olur; hele ki robinson gibi makyevelist bir canavar ile yumurta gibi bir prens söz konusu ise XIII Juma'nın prens ile prenses arası bir şey olduğu kesindir. Belki de kendisi bir homoprens olmuştur. çoko prens...

işte hikaye özetle budur, tahta çıkmayı beklerken kendini kıl yumağı bir adam ile ıssız bir adada bulan zavallı bir prensçiğin hayatını siz ne kadar krallara layık bulursunuz...

bundan dolayı XIII. Juma adı uğursuzluk ile eşdeğer tutulmuş ve otel katlarındaki yerini kaybetmiştir.

bahtsız prensi adada robinson güdermiş sevgili YakoCanlarım...

bir sonraki onüçüncü cumaya kadar selamet ilen derim

sevgiler saygılar
yakonuz
yakolugunler@gmail.com