20 Aralık 2010 Pazartesi

20 Aralık 2010, I, Pozisyonlar

Çok iyi tahmin edebiliyorum ki her Yakoseverin aklına "pozisyon" sözü edildiğinde, insanların genel durumlarda içlerine düştükleri poziyonlar geliyordur. Yako okuyucusu seviyelidir, kalitelidir ve dirayetlidir. Nitekim Yako kendisi böyle değildir ve cesurdur. Tabi ki siz Yakoseverleri hayalkırıklığına uğratmayıp yatak poziyonlarına değineceğim.

yüzüstü uyuma; en yaygın uyku poziyonlarından bir tanesi olup nefes alıp vermek konusunda biraz sıkıntı yaratır. Yastık buradaki yegane partneriniz olsa da bacak arasına alınabilen yorgan ve dağınık çarşaflar da.....

!!!!!

Yatak poziyonları tabi ki. Ancak bu şekilde değil. İki kişi yatakta paylaşımda iken faydalandıkları poziyonlara değinelim.

misyoner (vazifeci)

katılımcılar : bir kadın bir erkek
yaş aralığı   : 10-70
mekanı        : ebeveyn yatak odası
uğurlu sayı : 20dk

İşte doktorluk mesleğini temsil eden yılanların sembolik bir resmi; cinselliğin big bangi misyoner, yani vazifeci pozisyonu. 
Bu pozisyona seks 101 demek de çok aykırı olmaz işin aslı, zira güzelliği ve işlevselliği basitliğinde yatar. Her yaş katılmcı grubu için yorucu olmaktan uzak, tempolu ve etliki bir birleşme yöntemidir. Doğum kontrol açısından çok sağlıklı olmasa da seks ile yeni tanışan erkekler için bir nevi alıştırma niteliğinde olan bu pozisyon, zaman içinde adının hakkını veriri ve adeta bir vazife olamaya başlar. 
Nasıl ki kadınlar otuzlu yaşlarında cinselliklerini keşfederler, Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok (erika hariç), siz erkekler bu poziyondan sıkıldığınızı anladığınızda kadınınınız çoktan bazı oyuncaklarla kendine yeni bir pozisyon bulmuş olabilir bile. 

Yani zamanı çok geçirmeden bunun bir vazife olduğunu anlamanız hayrınıza olacaktır ki olayı tekdüzelikten çıkarıp farklı formatlara sokabilesiniz.
Herşeye rağmen yiğidi öldürüp hakkını yememek gerekir ki bu gerçek, vazifeci pozisyonu için de geçerlidir. Her erkeğin önce kendisini sonra da dişinisini kontrol etmesini öğreten bu temel pozisyon, bütün diğer poziyonların anasıdır ve kız erkek milyonlarca yavrumuz bu pozisyon sayesinde cinsellik ile tanışmış, ve bu tanışıklığını bir ömür sürdürmüştür.

Vazifeden sıkılındığında farklılılar aranıp yeni poziyonlar keşfedilmek durumunda kalınmıştır.


woman on top (üstteki kadın)


katılımcılar   : 1 kadın, erkek sayısı değişebilir
yaş aralığı     : 20-50
mekanı          : her yer olabilir
uğurlu sayısı : 3




Her başarılı erkeğin altında bir kadın yatıyorsa, yandaki resimdeki erkeğin iş hayatını düşünmek bile istemiyorum sevgili Yakocanlar. Kaldı ki her önerme her dönem aynı anlamda kalacak diye bir durum da yok. Günümüzün agresif kariyer kadınları aslında bu önceliği daha çok önce vazifeci pozisyonundan sıkılıp erkeklerin elinden daha yatakta almışlardı. İşte başarılı kadının pozisyonu...

Tabi her ne kadar bunu kadınlara bir lütuf olarak sunuyor gözüksek de, aslında başka poziyonlardan nefes nefese kalmış olan biz kondisyon yoksunu erkekler bu poziyonu bir pit stop olarak değerlendirir ve kendimizi dinlenmeye çekip sahayı kadınlara bırakırız. Her türlü riskinden ve tehlikesinden haberdar olsak da (bkz. yakolugunler, seks kazaları) yine de insanın temel ihtiyacı nefestir. O nefes, kandaki o oksijen olmasa cinsel birleşme de söz konusu olamaz çünkü yanmayı sağlayan oksijendir.

Kontrolcu akrep kadının tercihi olan bu pozisyon erkek açısından daha önce belirttiğimiz tehlikeleri taşısa da kadın açısından daha kolay ve çoklu doyum imkanı tanıyacağından ev erkeğin namının yürüyeceğinden, son nefese kadar devam ettirilecek, ve sonra tüm takdirler kabul edilecektir. 

Bu pozisyona büyük göğüslü kadın ile girmek ekstra heyecan yaratıp premature ejekulasyon olayına sebebiyet verecektir ki, iyi ve de kötü tarafları vardır, seçim size kalmış...

Bir diğer unutulmaması gereken nokta ise ellili yaşlardan sonra kemik erimesi ve kireçlenme riskinden dolayı denenmesinin pek de tavsiye edilmemesidir.



doggy   (karabaş)

katılımcılar    : bilindiği kadarı ile 1 kadın 1 erkek
yaş aralığı      : kadın için 30 sonrası , erkek için her yaş mübah
mekanı           : kopek klubesi 
uğurlu sayısı  : normal bir poziyonun uğurlu sayısı x 7

Bu pozisyonun en büyük artısı adının nereden geldiğidir. Bir köpek yaşının insan yaşının yedi katı olduğu düşünülecek olursa; 10 dakikalık bir birleşme tam tamına bir saat on dakikalık bir etki yaratacaktır ki mühendislikte biz buna kusursuz verim deriz; ancak böyle bir şey yoktur.

Yurdum kadını bu poziyonu aşağılıyıcı bulduğu için diğer tüm değişiklikleri denemeden bulaşmaz. Ne zamanki farklılık zamanı gerçek anlamda gelmiştir, o zaman erkeğinin önünde eğilme fikri de o kadar rahatsız edici gelmez ki aslında en yoğun ve etkili poziyonlardan biridir. 

Ancak bunların dışında adının rahatsız ettiği de bir gerçek, kaldı ki kopekler birleşmeden sonra belli bir süre birbirlerine yapışık kalırken insan erkeği birleşmeden sonra kaçacak delik arar. Zaten pozisyonun şekli itibarı ile bu ismi almış olması da biraz uygunsuzdur ki güreşteki gibi arkadan ters saplama gibi bir terim daha uygun kaçabilir.

Çiftlerin yüzlerini görmemesi diğer pozisyonlara nazaran biraz daha şefkatsiz kılsa da, kadınların düşündüğü gibi onlar arkalarını döndüklerinde arkalarından komik suratlar yapmıyoruz. Yani bu pozisyona geçmiş olmak demek aslında bir çok çift için birbirlerine olan güven problemleri ortadan kalkmış da demektir. Yani yine adı gibi olgun bir pozisyondur ( !)



----------


pozisyonların sonu yok sevgili Yakocanlar. Bundan sonra her pozisyon yazısında üç pozisyona değineceğiz. Bugünlük bu kadar. 


Sevgiler Saygılar

Yakonuz
yakolugunler@gmail.com