13 Kasım 2010 Cumartesi

13 Kasım 2010, I, Teşekkür

Salı gününden beri sarhoş dolaşıyorum. Sanırım alkolik oldum.
Gün içinde 10 küsür saat çalışıp, üzerine spor yapıp o kapı senin bu kapı benim dolaşmaya başlıyorum.
Dün, günlük yazımı yazacak vakit bile bulamadım.

Bugün de bulamıyorum, birazdan beşinci geceme doğru hareket edeceğim.
Alkol çok güzel birşey, keşke haram olmasaydı. Zaten güzel bir şey olmasa bu kadar pahalı olmazdı.

Kendi adıma, her sanatçı ve topluma mal olmuş önemli şahsiyetlerde olduğu gibi, vizyonumu açtığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Yukarıda da belirttiğim gibi bugün de yazacak vaktim yok.

Ancak bana içki içme olanağı sunan ve güzel mekanlarının kapılarını açan bazı şahsiyetlere buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

Lucca'dan Sn Bahadır Gürceer ve Turgay Yıldız
NuPera'dan Sn. Zeynep Moroğlu, Leyla Çullu ve Esra Muslu
Bird'den ismini bilmediğim zarif hanımefendi
Piyasa'dan sayın Mehmet Davran 'a
Üreticilerden de,

Chivas Regal'den sayın Sir Frederic Torchart
Gray Goose'dan sayın Jeanpaul Scéndeau
Miller'dan sayın Susan Miller
Moet'den sayın Daniel Mearceau
Yeni Rakı'dan Mikdat Adalı 'ya

Ve tabi ki sevgili doktor ve müdür...

teşekkürü bir borç bilirim


yarından itibaren günlük yazılarda görüşmek üzere

sevgi ve saygılarımla

yakonuz
yakolugunler@gmail.com


11 Kasım 2010 Perşembe

11 Kasim 2010, I, Bir Organ Olarak Penis

Penissiz erkek, erkeksiz penis dusunulemez. Buyuk bir travma sonrasi hayatta olup olmadiklarini anlamak icin ayildiklarinda ellerini kafalarina goturen kadinlara kiyasla, ayni durumda bir erkegin ellerini bacak arasina goturdugu bilimsel olarak gozlenlenmis bir gercek olduguna gore bu organin erkek icin ne kadar hayati oldugu uzerinde uzun uzun durmaya gerek yok ki zaten bir paragraf daha ne kadar uzayabilir ve sikicilasabilir?

Konuya dalalim,

PENIS


Anatomi,

Alttan bakildiginda her iki elinde pazar filesi tasiyan mazlum memur goruntusune sahip olan penis, aslinda alttan bakilacak kadar ucuz bir uzuv degildir.
Kok, sap, bas ve yardimci organ testisler olarak dort baslikta incelenebilir. Bu durumda testislere d'artaingan benzetmesi yapmak uygundur.

Kok kismi en sorunsuz kisimdir cunku ergenlik donemini tamamlamis olan her erkekte bu bolge ayni fizyonomidedir. Bolgedeki tuylerin uzunlugu yatak performansini ya da toplumsal gururunuzu zedelemeye yetecek nitelikte olmadigindan, uzerinde uzun uzun durmaya gerek yok. Bu tuylerden zevk alan azinlik bir kadin grubu da yok degildir.

Acimasiz sap kismi hayat karartacak kadar cimri ya da sahibini goklere cikartacak kadar comert olabilir. Penisi penis yapan iste bu sap kismidir. Bir erkegi diger erkeklerden ayiran da yine ayni kisimdir.
Bazi saplar yaniltici olabilir. Boynu bukuk halleri, karsisindaki kadini dehsetengiz hayallere daldirip, sahlandiktan sonra da ayni boyu muhafaza eden saplar yanilticidir.
Ufak halleri mikroskobik gorunen ve fakat diklestiginde magrasindan cikan bir muren baligi gibi surpriz yapan saplar ise sasirticidir.
Hem sonukken hem de kalkikken ufak olanlarina pipi denir, uzucudur.
Hem sonukken hem de kalkikken heybetli olanlara zenci y...gi adi verilir

Darth Vaderin kaskina bire bir ilham kaynagi oldugu asikar olan bas kismi ise penisin kasi gozudur. Bir penisin guzelligi, bas kisminin duzgun kesimli, nizami ve yuvarlakca olmasindan gelir. Bu ozelliklerdeki bir penis yakisikli bir penistir. Galata Kulesinin kulahi gibi bir anda sivrilen baslar makul degildir, cirkindir.

D'artaignan
Penisin altinda masumca sallanan bu iki adet pazar filesi soguga ve sicaga duyarlidir. Gevsek ve cezbedici olmasini istiyorsaniz sicakta tutmaniz gerekir. Penisin altindan kasik bolgesine dogru bel veren ve sonra kendi icinde u donusu yapip basladigi yere donen bir uzuvdur. Vucutta kas olmayan tek bolgedir.

Islev,

Bugune kadar penisin islevinin ureme oldugu konusunda bize israrla dayatilan bilgiler yanlistir. Penisin amaci, atlayabildigine atlamak ve mumkun olan en cok zevki almaktir. Evet arada sirada uremek icin kullanilabilir ancak her kullanildiginda bor tohum biraksaydi bugun insanlik nufusu karincalik nufusundan daha yukarida olurdu.
Ayni zamanda cok fazla alkol alindiginda vucuttaki sivi fazlasini atmak gibi bir misyonu vardir, ancak vizyonu yoktur.

Duragan zamaninda kendini unutturan bu organ, karsi cinsten birinin ufaktan ucundan acikta bir yeri gorulmesine muteakip beyinden gelen sinyaller vasitasi ile soyle bir karincalanir. Bu karincalanma, " ben buradayim" demektir. Isler yolunda giderse bir sonraki adim ereksiyon olacaktir.
Ereksiyon hadisesi, sap kisminin icinde bulunan borunun icine kan dolmasi ile hacimlenme ve heybetlenme olayidir. Bu boru, reklamlardaki gibi uzerinden traktor gectiginde kirilmayan cinsten bir boru degildir, cok dikkatli olmak gerekir. Sayet kirilirsa geri donusu olmayan kusurlar bas gosterebilir.
Ejekulasyon hadisesi isi biten penisin sahibine bir tesekkurudur. Onceden cowper sivisi ile(cogunuzun meni ile karistirdigi) yaglanan idrar kanalinin bir fiskiye hali almasidir. Sayet bosalinan yer iceri ise, hamilelik meydana gelebilir. Dolayisi ile disarisi tercih edilmelidir.
Ejekulasyon sonrasi penis yavasca sonecek ve beyne gonderdigi sinyaller aracili ile odadaki disi sinege bile tahammul edememenizi saglayacaktir.
Bazen cinsel birlesmede ejekulasyon olmaz. Bu durum ilk baslarda sikintisiz gorunse de, ilk isemeden sonra yogun agri ve sizi olarak geri donecektir. Bu durumda penisin kendi kendini ejekule etmesi cozum olacaktir.

Renk,

Penis piyasada iphone gibi sadece siyah ve beyaz olarak bulunur. Ancak iphone un aksine bunlarin siyah olanlari daha cok tercih edilen ve aranilan modelleridir.

Performans,

Bazen penis ve sahibi ayni lisanda konusmayabilirler. Hatta zaman zaman birbirlerine kustukleri bile olur. Tip dilinde buna empotans denir ve cesitli sebepleri vardir. Bu sebeplerin en buyugu sek vodkadir. Garantili bir sekilde ereksiyonu engelleyecek, beyin ve penis arasindaki demiryoluna mayin doseyecektir. Bunun disinda kisinin icinde bulundugu psikolojik durum blah blah...

Cogu zaman iserken iki dakika boyunca islevini surduren penis, seks hayatinin ilk gunlerinde vajina ile bulustugu anda yelkenleri indirebilir. Aslinda isemek icin kotu, ama turkiye sartlarinda iceride kalmak icin iki dakika fena bir sure sayilmaz.

Yine de makul sevisme sadede penisin degil, karsisindaki vajina ile de alakali oldugundan ortak bir kavramdir. En damarli, kalin, etlisinden penis sahibi olun, karsinizdaki vajina asik suratli ise performans dusuklugu penis sahibine mal edilemez

Performans artirici haplar etkili olsa da, seksen yasindan once tercih edilmemelidir.

Etimoloji,

Eski galler kabilelerinde penislerine kalem anlamina gelen "pen" sozcugu ile hitap eden mensuplar penisi buyuk olanlari yurutme meclislerine alirlarmis. Your pen is big, your pen is not derken once normal sonra da tibbi literatude penis olarak yerini almis

Koku,

Bakimi yapildikca, tuyleri alindikca, temiz pak tutuldukca kokusuzdur, daha dogrusu teninizin kokusundadir.

Sonuc olarak hayatimizin en renkli uzvu penisimizdir. Ben de mumkun oldugunca bu konuda kitlemi aydinlatmaya calistim

Sevgi ve saygilarimla
Yakonuz
yakolugunler@gmail.com

10 Kasım 2010 Çarşamba

10 Kasim 2010, I, Kadınların Seçim Haklarını Bertaraf Etme Yetenekleri

İlişkiler üzerinde cok fazla duruyorum biliyorum.
Ancak duyduğum bazı şeyler beni o kadar şaşırtıyor ki, değinmeden geçersem kendimi sorumsuz hissedeceğimi düşünüyorum. Hem de kadinlara karşı sorumsuz.

Bir ilişkinin girişini de, gelişmesini de, sonucunu da tayin eden taraf kadındır. Tanrının bir lütfu olarak aşkını paylaşacağı insani seçme hakki kadina bahşedilmiştir. O zamanlar cok fazla seçenek olmamasına rağmen Adem ve Havva'dan beri bu kaide değişmemiştir. Erkek seçemez, seçtiğini sanıyorsa da sadece cok kurnaz bir kadın tarafından seçilmiş demektir.
Dolayısı ile kendisine verilmis olan seçim hakkini doğru ya da yanlış kullanıp ilişkinin ibresinin ne yöne gideceğini tayin eden taraf, kadın tarafıdır.

Bu seçimi bir kere yaptıktan sonra arkasında durmak ve bununla beraber gelen sorumluluk ve yükün altına girmek de yine kadının görevidir. Çünkü coğu zaman akıllı bir kadinin ilişkisini yönetme biçimi dışarıdan bakan gözlerce erkek hegemonyası gibi gözükse de, içeride durum oyle degildir. Bunu söylerken kastettigim hadise, kadının himayesine aldığı erkeği sahiplenmesi ve onu da olgunlaştirmasi ödevidir. Erkeklerin duygusal dünyalari kadınlar olmadan olgunlaşamaz, dahası, zaten erkeklerin yaşa bağlı olgunluk seviyelerinin kadinlarin gerisinde olduğu, ve ilişkilerinde kadınların sahip olduklari cesaret ve açık sözlülüğün onda birine sahip olmamaları bu konuda bir rehbere ihtiyac duymalari icin yeterli sebeplerdir.

Kadin ise secim hakkina haiz olmak ve yuvayi yapmak ile gorevlendirilmiş cins olarak, her zaman en doğru secimleri yapan taraf değildir.
Özellikle bizimkisi gibi insanlarin kendi gemilerinin dümenlerinin başına gec geçtiği, sosyal bağları sarsılmaz nitelikteki toplumlar için bu daha zordur çünkü " armut piş ağzıma düş" zihniyeti ile coktan yoğurulmuşuzdur. Unutmayin ki hala daha eş seçimine annelerinin babalarinin karar verdigi insanlar var bu toplumda. Bireysellikten bu kadar uzak olunca haliyle seçme hakkinin da dengesini bozan unsurlar cikiyor ortaya.

Bir kere bizim insanimiz onay ister. Guzel bir kadin çirkin bir erkekle görünüyorsa laf yer. Bu yediği laflar, onun arzuladigi onayin tam zıttı bir nitelemedir. Ya da varlıklı bir ailenin erkek evladi kendinden daha düşük ekonomik gelir seviyesine sahip olan bir kadini sevdiği zaman, baska mecralar işin içine girerler. Bizim toplumumuzda bireysel sevme hakki bile yoktur ki bireysel secme hakki olsun.

Tum bu toplumsal engelleri bir kenara atsak bile yapilan secimlerin boyle bir hamur üzerinden olacağı aşikardır. Yani ailesinin kucağından gelen erkegi bir kez daha buyutme islemi bu deda kadının sırtına binecektir. En modern geçinen erkeklerde de bu boyledir. Erkek kadından çıkar ve kadına girer. Kadinin tersine erkegin kabul etmeme hakki vardır ki, çoğu zaman kullanmaya cesaret edemezler.

En genel bir itirafı ya da duygusunu söylerken bile bin derededen su getiren korkak erkek cinsi, hedefine keskin bir biçimde odaklanmış ve sonuca ulaşmak için herşeyi direkt olarak yapmaya hazır bir kadın cinsinin yanında zayıftır.

Yani bir kadin icin yaptığı seçimin öneminin sonradan farkina varmasi hayatinin kabusa dönmesi ile eşdeğer olacaktır. Bu secimleri yaparken kendisinin ne kadar olgunlaşmış olduğu ve akli selim derecede muhakeme yeteneğinin gelişip gelişmediğini tahlil etmesi gerekir. Erkeklerin doğal bir seçme hakki olmadıklarından, kendilerini seçen tarafa fazla zorluk çıkarmadan giderler.

Bu cok normal bir döngüdür ve her zaman bu isin korkunc sonuçları olacaktir diye bir şey söz konusu değildir. Üzüm Üzüme baka baka karardiği gibi zaman icinde birbirini cok seven ve birbirinden kopamayan ciftlerin büyüttüğü güzel ilişkiler de ortaya çıkacaktır ancak bir çoklarımızın hayatında cektigi kalp acilari da bu normal dongunun bir sonucudur ve daha geneldir.


Sonuç itibari ile kadin kismi erkegini secerken karşısından ne alacağını, ama dahasi ona ne verebileceğini, ve bunun sonucunda ortaya cikan ilişkinin verimli olup olmayacağını kestirmek durumundadir. Kısaca en büyük sorumluluk kadındadır. Erkeklerin hic büyümeyen çocuklar olduğunu kabul edip beklentilerini de ona göre belirleyip erkek okumayi öğrenmek durumundadir. Hayatında saçmalığa yeri olmayan bir kadinin, olmamış erkegi onceden tahlil edip, onunla hic uğraşmaması doğru olacaktir. Böylelilke bir ilişkinin en azından giriş ve gelişme aşamaları sıkıntısız geçecektir.

Secimler dogru yapildiktan sonra ilişki de gelir aşk da...

Sevgiler Saygılar

Yakonuz
yakolugunler@gmail.com

10 Kasım 2010, Halkın Günü, Sorular ve Cevaplar

Bugün Hulk Günü
Bugün Yakolugünler'de halk günü sevgili okuyucalar. Sizlerden gelen e postalardan seçtiğim konu ve sorulara değineceğim.
Gelen e postalar arasında gönül yarası çektiğini düşündüğüm bir yavrucağız ile karşılaştım ve bugün kendisine derman olurken, başka kadınları da belli konularda aydınlatmayı planladım.

------
Kendisinin sorularını kırpmadan, kesmeden buraya yapıştırıyorum ve cevaplamaya başlıyorum.



> Bir erkek bir kiza, sen bana eski kiz arkadasimi hatirlatiyorsun ve yanindayken hep senin ex'inmisim gibi hissediyorum demesi ne demek. Erkek beni begeniyor mu yoksa hala ex'ine mi bagli, yada beni yarali mi goruyor.

Sevgili Yakocan, bir erkek sana bu şekilde sözler söylüyorsa o erkek, erkek değil, sakallı bıyıklı bir çocuktur. Dünyayı kendi ekseninde çevirmeye çalışan ve iç dünyasında da kendi ekseni etrafında dönmekten yoksun, olmuşluktan aciz bir uzuvlar bütünüdür. Kendi sorunları senin üzerinden boşaltmak sureti ile rahatlamayı amaç edinmiş ancak bunun farkında olmayan, senin varlığın ile elektriğini paylaşabileceği birinin olduğu düşüncesini güden zavallı bir zihniyettir. Burada asıl sorulması gereken soru, senin bu insan müsveddesine neden siktiri basmadığındır, şayet basmadıysan.
 
Böyle bir muameleye kendini tabi tutman, üzgünüm ama senin de biraz sıkıntıların olduğuna delalet eder. Şöyle ki ilişkilerde bir amaç olmamakla beraber, tarafların birbirini üzdüğü ikili iletişim biçimini ilişki olarak tanımlamak benim için ters. İstersen biraz da iğneyi kendine batır.



> Bir erkek ayni anda iki kisiye asik olabilir mi? Oncekine mi sonrakine mi daha asiktir?

Erkek farklı insanlardan aldığı farklı elektriklerle eğlenebilir, hatta herkesten farklı tatlar alması normaldir. Özellikle çok yönlü insanlarda görülen bu sorun son derece normaldir. Kaldı ki herkes herkesi tam anlamıyla tamamlayacak diye bir durum söz konusu değildir. Sen tenis oynarken o futbol oynuyorsa, bu onun futbol oynayan bir kadını aramasını gerektirmek durumunda değildir çünkü futbol bir kız sporu değildir esasen. Bu ve bunun gibi benzetmelere dayanarak birden fazla insandan çoklu tatlar almanın normal olduğunu kabul ederken, hayatı boyunca sadece bir iki kere aşık olan insan cinsinin aynı anda iki kadına birden aşık olanını gördüysen bana da haber kendisini alnından öpeyim. Aşık değildir, olduğunu sanıyordur.




> Erkekler mi kadinlar mi karsi tarafin maddiyatina daha cok onem veriyor. (Lutfen gunumuz erkeklerini dusunerek degerlenirin)

Günümüz ya da dünümüz, yuvayı dişi kuş yapar. Sonuçta kadın kendini maddi olarak güvence altına almak isterken bu her zaman kolayca satın alabileceği L li V li çantaları ya da ışıltılı saatleri değil; yarın öbür gün dünyaya getireceği çocuğu ve ailesinin saadetini de hesaba katar. Oldu ki erkeği ile anlaşamadı, en azından bir sonraki kocasını refaha kavuşturmak için hesaplar yapar. Gariban erkek modeli parası için kadının peşinden koşmaz. Koşsa da sağlıklı olmaz. Önünde sonunda kendini satmanın ezikliği ağır basar ve intihar filan eder, ya da alkolik olur.

Umarım bir nebze olsun içini rahatlatabilmişimdir sevgili Yakocan.

Her türlü soru ve konularınız için,
yakolugunler@gmail.com

sevgiler saygılar

yakonuz

10 Kasım 1938, Sonsuz

Alıntının altınısını yapıyorum yazarlardan özür dileyerek;

Ortaokula gelene kadar Mustafa'ydı
Matematik yeteneği ile Mustafa Kemal oldu
Emperyalizmi dize getirdi, Gazi Mustafa Kemal oldu.
Yüzlerce yılın kökleşmiş alışkanlıklarını ve geleneklerini yıktı, adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu.

Türk Halkı ona kısaca Atatürk dedi.

Sevgiyle,saygıyla anıyoruz.

Yakon


yakolugunler@gmail.com

9 Kasım 2010 Salı

9 Kasım 2010, I, Kendi Deneyimlerimden Burçlarına Göre Kadınlar-Diskoda

Bir diğer burç yazısı.
Kadınlarla nasıl tanışılır, nerede tanışılır? Sex and the City galasının dışında kadınları en çok hatta sahoş halde bulabileceğiniz yer gece almeleridir.
İçkiyi ve bokunu çıkarmayı seven 17-30 yaş arası Türk kadını muhtemlen sarhoşluktan çoktan kendinden geçmiş size açık davetiye halindedir. Ancak her zamanki gibi hedefinize hazırlıklı yaklaşmanız lazım.

Bir rehber niteliğimdeki tespitlerimi iletiyorum.

koç,
Lider ruhlu koç kadını bu özelliğine uygun olarak çoktan sarhoşluk konusunda da lider olmuş, ve halkı galeyana getirmek için barın üstüne tırmanmıştır bile. Dikkatleri üzerine çekmeye meraklı koç kadınının yaşadığı bölgeye göre üstünün çıplak olma ihtimali vardır. Yine yaşadığı bölgeye göre, muhteşem egosu ile kendini barın üstünden kalabalığa bırakmaya meğillidir. Türkiye'de ise yere düşer bir iki kemik kırar. Herkes bu kadına yürümek isteyeceğinden elinizi çabuk tutmanızda fayda var ancak hiç birşey garanti değildir.

 boa,
Boa kadınları güzel olurlar. genelde boylu boslu, etine dolgun, kıvrımlı, hoş kadınlardır.  Bu olumlu özelliklerinin yanında içkinin dozajını kaçırmaya meğilsizdirler. Dolayısı ile gece boyunca kendisine en fazle eşlik edecek üç kadeh şarabın aziziliği size ne kadar kapı açar ne kadar açmaz bilinmez. Kendinize çok güveniyorsanız ayık kafa boaya yürümeyi de deneyebilirsiniz ancak bir çıkarı yoksa ya da ilgisini çekmediyseniz çabalarınız yersiz kalacaktır.

ikizler,
Cüce ikizler muhtemelen boyunun kısalığından, gözünüze çarpmayacak kadar kalabalığın içinde kaybolmuş olacaktır. Bir şekilde tesadüfen böyle bi kadına rasat gelirseniz eğlence vaat eden davetkar tavrı, zaman geçtikçe sıkıcı ve ilgisiz bir çift ağlak göze dönüşecektir. Alkolun etkisi ile gevşeyen ve kendi dengesizliği ile sizden sıkılan ikizler burcu sizi de bırakmayacaktır kendini de. Bu burcun kadınları alkol aldıktan sonra kusmaya meğillidirler dolayısı ile temizlik yapmaya da hazırlıklı olunmasında fayda vardır.


yengeç,

Evcimen yegneç ısrar edildiğinde evden çıkar, çıktıktan sonra da dönmek istemez. Size yapışır, esir alır ve hatta ilgi göstermediğiniz zaman üzülüp ağlamaya başlar. Dahası tüm bunları yaparken niyeti sizinle arasında bir şey olması değil, sadece ilgiye ve sıcaklığa olan merakındandır. Boş ümitlerle sizi yanında tutup yanağınıza konduracağı masum bir öpücük ile geceyi sonlandırmak amacındadır. Bu renksiz burçtan mümkün olduğunca uzak durup geceyi zehir etmemekte fayda vardır. Çok içki de içmez zaten. Bir iki bardak  maydonozlu kokteyl ile tüm gece oyalanır.

aslan,
gecenin neşe, heyecan va ateş kaynağı işte bu kadındır. Alkoliktir, sınır tanımaz. Hatta madde bağımlısı bile olabilir. Eğlence için aklına geleni yapar. Tanışmakta zorluk çıkarmayan hatta kimi zaman sizinle gelip tanışabilecek cinstir. Taşaklıdır. Yanına gidip herkes gibi iletişim kurmaya çalışırsanız yumruklayabilir. Yere sağlam basan ve kadına sağlam bakan bir adamsanız tepkisi daha farklı olabilir. Bu kadın yanınızdayken dansları ile sizi utandırma potansiyeline de sahiptir. Uluorta yiyişme girişmleri de etraftaki insanların size kızgın bakışlar atmasına sebebiyet verebilir. Herşeye rağmen gece yanınızda aslan kadını olması iyi bir şeydir.

başak,
Bu kadının üstüne sakın içki dökmeyin. Masasını sulu bırakmayın ve ellerinizi yıkamadan sırnaşmayın. Titiz başak kadını tabi ki eğlencelidir ancak gözünü alan minik detaylara dikkat etmeniz gerekir. Şayet bu kadınla öpüşecekseniz yanınızda Listerine, Rocco tarzı bir ağız kokusu giderici, ve hatta ağız dezenfektanı kullanmanız gerekir. Dans gibi aktiviterle çok işi olmaz ancak Türk erkeği gibi ritim tutar. Yeri geldiğinde içkisini de içer sigarasını da içer. Yakınlaşmak çok kolay değildir ancak herkesin içinde parlayan temiz pak ve ışıltılı bir adamsanız dikkatini çekme şansınız vardır. Bu kadınlar evlerinden alınmayı ve sonrasında bırakılmayı, ve de domalıp apartman kapısını açana kadar arkalarından bakılmayı severler.

terazi,
Terazi kadını güzelliği ile göze batan bir cinstir. Bu cinsin kadınları her türlü içmece ve eğlence aktivitelerine iştirak edecek ancak her daim ulaşılmaz kadın ayaklarında olacaklardır. Çoğunlukla sizi bir gezme aracı olarak kullanacak, etraftaki diğer erkekler ile dans ve flört edecektir. Bu, onları beğendiği anlamına gelmez. Arada sırada gelip size sevgi gösterileri gösteren terazi kadını, niyetini anladığınızı anladığında yanınıza gelecek, ve sizi tekrar şarj ettikten sonra kaybolacaktır. Dansın, hareketin, eğlencenin hakkını verir ancak yabancı birisi ile tanışmak onun işi değildir. Etrafta dolaşacak erkek bulamadığı zaman kız grupları ile görülmeyi de seven başak burcu, diğer burcun kadınlarına da aynı muameleyi çekecektir. Ancak grupta iki terazi varsa, biri diğerini öldürecektir.

akrep,
Bir kadın gelip de sizinle tanışırsa endişelenmeyin, akreptir. Oracıkta sizinle sevişmeye kalkıyorsa yükseleni de akreptir. Akrep burcu kadını flörtözlüğünün ve seks düşkünlüğünün yanında gecelerin vazgeçilmez kadınlarındandır. Herşeyin bittiğini düşündüğünüz bir anda gecenizin sonuna bir güneş gibi doğabilir. Eğlenceli bir içki arkadaşıdırlar ancak olmadık zamanlarda şampanya filan açtırıp sizi parasal anlamda zor durumda bırakma eğilimleri vardır. Bu kadar kolay olmanın da hesapta bir bedeli vardır. Bütün gece sizinle eğlenip hatta sonunda sevişme potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen, bir sonraki karşılşamanızda sizi tanımayabilir, ancak aynı durumda bir başka erkeğin yanında yerini almış olacaktır. Akrepsiz gece hayatı düşünülemez.

yay,
Pijamalarınızı giymiş evde yatarken telefonunuz ısrarla çalıyorsa, ve siz o telefonu açmadıktan sonra kapınızı çalıyorsa, kapınızı da açmadıktan sonra kapınızı kırıp sizi yataktan çıkarıp giydiren ve sokağa çıkaran burcun kadını yaydır. Yay kadını gerçek bir ateş kadınıdır ve gittiği yerlerde tüm bakışları üzerine toplar. Ateş ve enerji yayan bünyesi eğlenmek isteyen herkesin gözünde onu ilah yapacaktır. Herkesle dans eder, herkesin içkisini içer ve hayatında birisi yoksa gözüne kestirdiği birirsi ile sevişe de bilir. Ancak bu kadın beraber olsun ya olmasın kafasında birisi varsa o gece onunla sadece eğlenilmelidir. Her türlü iyi bir refakatçidir.

oğlak,

Evden çıkmaz








kova,
İşte her masanın maskotu erkek bir kadın vardır. O da kova kadınıdır. Sizinle shot yarıştıran, ensenize patlatıp size karı kız gösteren kadın budur. Hatta sizin basiretinizin bağlandığı anda elinden tutup başka kadınları sizinle tanıştıran kadın da yine budur. Herkesten önce eller havaya yapıp, herkese laf atmaktan bitkin düşen kova kadını, yine enerjisini çabuk tüketip gecenin sonunda kafasını öne düşürecektir. Alkolun de etkisi ile o kafayı bir daha kaldıramayacak, iyi niyetli çıkması ümit edilen bir taksicinin ya da bir arkadaşının kollarında evine ya da meskenine bırakılacaktır. Bu kadın yanaşmak için farklı bir adam olup, bu farklı hissettirmeniz gerekir. Yoksa bu kadın da ne aradığının, hatta arayıp aramadığının farkında değildir.

balık,
Herkes eller havaya cümbür cemaat eğlenirken; ağızlardan içkiler akıp da etraf sigara dumanından görülmez hale gelmişken, kıyıda köşede ellerini bacaklarının üstünde kovuşturmuş kibarca oturan bi kadın varsa o balıktır. Siz eğlenmeye çalırken kafanızı s.kip sohbet etmeye çalışan, ancak ettiği sohbet de pek bir şeye benzemeyen, dolayısı ile sadece sırtınıza yük olan kadındır. İçkisini yudum yudum içip hayallere dalan balık kadını, bir saatten sonra unutulduğunu da unutup kendinden geçer. Şükür ki yanından ayrılmayan çok yakın bir kadın ya da erkek arkadaşı vardır. Bu arkadaşı geldikten sonra kendini rahat hissettip biraz açılan balık kadını, kendisine yanaştığınız takdirde geceyi masraflı kapatmanıza sebep olacak, bakım isteyecek, ancak belki uzun vadede hayatınızın aşkını size verecektir. Tabi siz kimsinizdir ?

Siz siz olun, tanımadığınız kadının içkisini içmeyin.

Sevgiler Saygılar

Yakonuz
yakolugunler@gmail.com

9 Kasım 2010, Duyuru, HALKIN SESİ YAKOLUGÜNLER

SEVGILI TAKİPÇİLER

BUNDAN SONRA ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ OLACAK
EVET YAKOLUGUNLER'İ HALKA AÇIYORUM

HER ÇARŞAMBA SİZDEN GELEN SORULARA VE TAVSİYE ETTİĞİNİZ KONULARA DEĞİNECEĞİM

ÜSTELİK SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, HERKES ÇARŞAMBALARI %50 İNDİRİMLİ OKUYABİLECEK, HALK GUNU

TEK YAPMANIZ GEREKEN

yakolugunler@gmail.com

ADRESİNE KAFANIZDAKİ SORULARI YA DA KONULARI İLETMEK

YAKOLUGÜNLER HALKIN SESİ, HALKIN BLOGUDUR

SEVGİLER VE SAYGILAR

YAKONUZ
yakolugunler@gmail.com

8 Kasım 2010 Pazartesi

8 Kasım 2010, II, Kendi Deneyimlerimden Kadınca Benzetmeler (ve Farklar)-Arabalar

Barbie ve Ken seviyeli bir eğlence sonrasında
Obje tutkusu daha çok küçük yaşlardan biz insanlara aşılanan bir şeydir. Birey her daim kendini oyalamak için oyuncaklara ihtiyaç duyar. Bebekken Barbie'siyle Ken'iyle oynayan çocuk bir gün bu minyatür insanların gerçekleri ve bacak araları dolu olanları ile oynayacaktır elbet.

Canlı ya da cansız, insanı oyalayan her şey bir oyuncak. Bu oyuncaklara ihtiyacımız olduğu için de kaderimizde yalnızlık yok.

İnsan, objesine olan tutkusunu karaketerine göre şekillendiriyor. Objeler, oyuncaklar farklılık gösterse de bir şeye bağlanma şekli aynı kalıyor.
Şahsi eşyalarından kurtulmakta zorluk çeken insanlar, aşklarını bırakmakta da zorluk çekiyorlar.

Erkekler de kadınları olduğu kadar arabalarına da bir o kadar bağlıdır. Bu tespitten yola çıkarak gözlemlediğim bazı benzetmelerimi ve farklılıkları burada paylaşmak istedim.

------
BENZERLİKLER

-Erkekler kadınlarına da arabalarına da aynı tutku ile bağlıdırlar
-Her ikisini de üstü açık severler
-Hayallerini süsleyenlere ulaşmak hep ufak ihtimaldir
-Her ikisinin de sıfırını isterler ama genelde kullanılmış almak zorunda kalırlar
-Dış görünüşe bayılırlar ama iş kaputu açmaya gelince afallarlar
-Düz severler ama otomatik kullanırlar
-Belli dönemlerde bakımını yapmazsanız sorun çıkarırlar.
-Sert kullanırsanız kaza yapma ihtimali artar
Kadın Arabası
-İkisini de içkiliyken kullanamazsınız
-İkisini de elden çıkarırken içiniz gider
-Hele yeni sahibiyle görünce şöyle bi iç geçirilir
-Hele yeni sahibi daha iyi kullanıyorsa... :)
-Her ikisine de yapılan takviyeler sürüş keyfini artırır
-Aksesuarlar her daim fiyatı artıtır
-İkisini de uzun süre kullanmak yorar
-Deri döşeme olmayanı sevmezler
-Depo bitince yolda bırakırlar
-Trafiğe çıkış tarihi senenin son iki ayı ise ikisi de bir sonraki senenin modeli olurlar
-Her ikisinin de eksozu vardır
-Kimisinin çift eksozu vardır ( arabalar için )
-Tampon kullanırlar
-Her ikisi de beygir cinsinden tanımlanabilir
-İkisini de kullanmayı bilmiyorsanız çakılırsınız
-Yine yanlış kullanırsanız arkadan kayma eğilimi gösterebilirler
-İksinin de kuaförü vardır
-Doğru oturma poziyonunu bulmak her zaman eziyettir
-Dinen bakınca, bakabileceksiniz dört tane edinebilirsiniz
-Çekici her iksini de götürür


FARKLAR

-Arabanın stepnesi vardır, kadının yoktur
-On sekiz yaşından önce kanunen araba kullanmanız yasaktır
-Güzel araba kadınları çeker ama güzel kadın arabaları çekemez
-Araba hızı ister, kadın istemez
-Arabayı uzaktan açabilirsiniz
-Arabayı şöföre teslim etmek büyük rahatlıktır
-Arabaya binip gidilir, kadına binip gelinir (oha)
-Kadın arabası diye bir niteleme vardır, araba kadını yoktur
-Güzel bir kadın ile beraberseniz yakışıklı bir adam olmanız elzem değildir ancak güzel bir arabanız varsa çok yakışıklısınızdır
-Araba servise gider, servis kadına gelir
-Her ikisinin de ayağını yerden kesmek için krikonun kalkması elzemdir
-Arabanın kaskosu vardır, kadının hayat sigortası
-Arabayı kilitlemeyi unutmak çoğu zaman sorun olmaz
-Otuz yaşındaki arabaya kimse bakmaz, otuz yaşındaki kadına ise doyum olmaz
-Arabanın muaeyene zamanı vardır, kadının muayyen zamanı
-Araba koleksiyonerleri vardır ama kadın koleksiyonunu sadece padişahlar ve Hugh Hefner yapabilir



-------

Bütünleştiğiniz ve yıllarca size yoldaşlık yapan bir arabadan vaz geçmek ne kadar zordur.
O yüzden kırılıp dökülse de, hurdalık olsa da bırakamazsınız.
Kadın Sinirlenince

Aşk ve tutku ile bağlıysanız yeni modelleri gözünüz görmez.
Beraber yapılan onbinlerce kilometrenin hatırasını yaşıyor ve yaşatıyorsanız başka araba istemezsiniz.
Bütün yolculuklarınız gibi son yolculuğa da beraber çıkmak istersiniz.

Arabasını doğru seçen adam böyle sever bağlanır.
Ancak arabanın da sahibini seçmesi gerekir.

Sevgiler Saygılar

Yakonuz

8 Kasim 2010, I, Her Ay Otuzbir Cekseydi, Jessica bi YIL Olmazdi

Neden kimi ay otuz, kimisi ise otuzbir ceker hic dusundunuz mu?

Aslinda cok dusunecek bir sey yok, evrenimizin sistemi.
Ancak siralamayi bozan temmuz ve agustos aylarina, ve yine ardil gelen aralik veocak aylarina kilim.

Hep beraber bir eylem yapiliyorsa herkes istirak etmeli, vazife bozan olmamali. Ya topluca otuzbir ceksinler ya da otuz.

Bakiniz ki bir de Kasim disinda otuz ceken ve erkek adi olmayan bir eylul vardir. Yani miladi bir gonderme var burada. Eylul otuzbir cekemez... Tabi ki de cekemez. Otuzbir erkek isidir. Ismi kasim olanlar alinmasin ama ortada bir kiriklik goruyorum.

Bu yazi bugunun bonusu. Esas konum bana saldiran ve arkamdan kulisler kuran bir antibloga savas acmak. Bunun adi polemik. Yazisma ile savasma.

Bundan sonra bilimsel olarak adlandirmak isteyenler Turkiyenin jeopolitik oneminin disinda benim yakopolemik kimligimi de degerlendirebilir.

Blogun ismi yakiyeli gunler.

Savas muthis olacak.

Adi Kasim olmayan her erkege gun ici ruyalarinda Jessic Biel'i gormelerini dilerim.

Sevgiler saygilar

Yakonuz

7 Kasım 2010 Pazar

7 Kasim 2010, I, Ben Kadini Gorunce Tanirim

Ben kadini gorunce tanirim.

Saraplarin su gibi aktigi, iliskilerin miyoz bolunurcesine cogalmaya basladigi gunumuz dunyasinda ilisilerinin kalitesinin bozulamasi kacinilmaz bir durum.

Su aralar toplumbilimciler fazla mesai yapiyor olsa gerek, cunku tekolojideki gelismelerin her bireye daha kolay ve daha fazla sosyallesme imkani saglamasi, bildigimiz anlamda toplumun tanimini kirdi.

Ancak ben ilisiklerdeki kalitesizligin suclusu olarak bunu gormuyorum. Insanoglunun doymak bilmemesi ve en uzagindaki insani en kisa yoldan bulabilmesi, bir de uzerine onlarca insani ayri ayri taniyip farkli tatlari deneyimlemek, tek esliligi biraz dizginlemis olsa da oldurmedi.

Oldurmedi ama sakat birakti.

Bir bireye iliski yasamayi ya da yasamamayi tercih ettiren bir suru faktor var. Bir kadin icin belli bir yasin ustu panik donemi olabiliyor ya da bir erkek arkasini toparlayamayacak kadar dagilabiliyor. Bu gibi dogal sartlardan kaynaklanan iliskilerde ne kadar saglik aranilabilir bilemem.

Ekonomik olarak kendini garantiye almak durtusu de azmettirici olabilir. Kimseyi bulamayacagini dusundugu anda karsisina cikan makul bir insan, bir digerini yaniltabilir. Malum insanlar aceleci, bir omur tuketilecek iliskiyi uc gunde kurmak ister.

------

Bu isin boktan tarafi, taraflarin birbirini tahlil etme surelirinin bir omur bile surebilecegi olmasidir.
Evrimini tamamlamis olgun bir erkek demek, ne istedigini bilen bir erkektir. Kadinlar cogunlukla daha genc yastan ne istediklerini bilirler

Ne istedigini bilmeden bir baskasini bu batakliga bulastirmak zaman icinde her iki taraf icin de zulum olacaktir. Iliski ucak gibidir, saglikli iki pilot olmadan ucuramazsiniz.

Kanaatimce iliskide uzerinde durulmasi gereken iki onemli etken var. Birincisi iliskiyi paylasacak insanin kendisi, ikincisi de dogurduklari cocuk olan iliskinin kendisi.
Bu iki etkenin birbiri ile yakindan uzaktan alakasi yok gibi gorunse de, ne istedigini bilen bir erkek ikincisini birincisinden cikarmayi bilir.
------

Kolay sanat iliski yasamak! Belirttigim gibi bin tane sebebi var musterek hayata adim atmak icin. Bin tane sebep ister istemez bin tane adam oluyor, bosa yasanmis bin tane iliski oluyor. Birbirini tanimayan insanlar yillarca ayni meskende evcilik oynuyor, ne aci.

Cevremdeki iliskilerin de buyuk bir yuzdesinin samimi oldugunu dusunmuyorum. Insanlar kendi evrimlerini tamamlamadan baskalarina musallat oluyorlar.

Ben buna yillar once savas actim. Iliski adami degilim ben ama ask adamiyim, askin oldugu yerde, topraktan cikartirim iliskiyi.
Ben o kadinin tanimini daha evriminin basinda yaptim. Hayatim boyunca da bundan taviz vermedim. Evrimimi tamamladigimda degismedi bu kadin.
O kadin...
Bana iyi gelen kadin. Yanindayken kendimi evimde hissettigim kadin.

Ben o kadini gorunce tanirim.
Her nasilsa o kadinla gecmisimi de gelecegimi de biliyorum. Iki gun sonra parkta dolasirken, iki sene sonra evde ona yemek yaptigimi biliyorum.
Ne zaman nasil kafami s.kicek,ne zaman yuzumde guller actiracak,bilyorum.


Kokusunu da biliyorum.
Kucagini da biliyorum. Tenini de biliyorum.


Huyunu suyunu bilmiyorum. Dahasi onu tanimiyorum.


Ama tanidigim zaman o oldugunu biliyorum.
Sicak.
Bana iyi geliyor.
-------

Iste bu yuzden benim iliskim ya gercek olacak ya da hic olmayacak.
Adindan anlamadigim, ne oldugunu bilmedigim askin pesindeyim.

O kadinin olmadigi iliski... Olmaz
Herkes o kadini tanimlarsa, etraf bu kadar carpik olmaz.
Guzel iliski zaman ve emek ister. Sabirsiz adam isi degildir. O kadar kolay mi?
-------

Ben o kadinin gordum, daha tanimiyorum.
Yazik ki herkes o kadini bulamaz.

Sevgiler saygilar
Yakonuz