1 Kasım 2010 Pazartesi

1 Kasım 2010, I, Visam Lord

Yurdumun topraklı yollarında araba ile seyahat edip de Visam Lord'u bilmeyen bir Türk erkeği var mıdır?

Ulusoy, Varan ya da diğer öz ya da hakiki bir seyehat firması tarafından sömrülmüş bir dinlenme tesisinin abdest kokteyli kıvamındaki kokulu tuvaletlerinin içinde işini görürken; duvarda tüm ihtişamı ile Kremlin Sarayındaki avizeler misali ışıldayan bembeyaz minik su deposuna gözlerini dikmemiş erkek var mıdır?

Ve Rapunzelin saçları edası ile yanından aşağı süzülen o yele misali zincire ne demeli? Zincirin sonuna iliştirilmiş şık plastik tutamacı ile Visam Lord modeli, iddia ediyorum ki Türkiye tuvaletlerinde en az beş cumhurbaşkanı, üç de ihtilal görmüştür.

Visam Lord konuşan tarihtir. Kırk senelik geçmişinde globalleşen Türkiye topraklarında hiçbir değişim geçirmeden varlığını sürdüren yagane ikondur.Visam Lord candır...

Nasıl bir zihniyet böyle bir ürünü markalaştırma va dahası, modelleştirme çabasına girmiştir. Hangi akıl sifon imalatı yapıp da abuk subuk model isimleri ile piyasaya çıkmarayı becermiştir gerçekten çok şaşırıyorum.

Hani estetik, dekoratif anlamda özelliği olan bir üründür de; zengin tuvaletlerine o isimle girer. Ulan Allah'ın yarım metreküp plastik deposuna Lord demek ne demek?
Aletin işlevi insan vücudundaki bilimum pislikleri toplayıp denizin dibine göndermeye vesile olmak. Orada lord ismini görünce insan kendini daha mı asil hissediyor, daha mı doygun sıçası geliyor yani?

Ben bu markayı gördüğüm yerde normal bir şekilde sıçamam, bir elimde viskim bir elimde purom olsun dedirtiyor insana. İşim bittikten sonra da "Alfreeeed,,, bitti !" diye uşağımı çağırıp g..ümü sildiririm diye de devam etmek.

Bir sifonu bu kadar kişiselleştirmek, basit bir ürüne bu kadar değer katmak tipik ve sempatik bir Türk zihniyetinin eseridir.
Nitekim altın varaklı klozet kapakları ve yakutlarla süslü banyo küvetlerini çağrıştıran Visam Lord, tipik bir fabrika ve toplu kullanım sifonu olmanın ötesine geçememiş, dahası bunu hiç hedeflememiştir. Lakin herşeye rağmen, Visam Lord'dur o. Dizlerinizin üzerine çöktüğünüz o acı dolu anlarda gözlerinizi tavana diktiğinizde gördüğünü tek tuvalet sanatıdır bir çok yerde.

Aynı zamanda nasıl ki Batman ile Robin; Simon ve Garfunkel, Oya ile Bora birbirinden ayrı düşünülemez ise, Visam Lord ile Alaturka Tuvalet de birbirinden ayrı düşünülemez.
Alaturka tuvaleti bulup medeniyete ve hijyene imza atan aynı genetik zihniyetimiz bir sifon markasına da Lord adını layık görmüştür.
VisAm Lord

Sanırsam bu sifonun bir başka modelinin adı da deniz. Zamanla marka halka yönelmeyi uygun bulmuş kanımca.

Tabi bu kadar eleştiriyorum ama, ecnebi milleti asla bizden daha iyi değil. Adamlar direk saldırgan, millyetçiliklerini ve emperyalist ideolojilerini tuvaletlerimize kadar sokuyorlar.
Alkol alınmış, çakır keyif dolu idrar kesesi ile mutlu bir şekilde tuvalete girersiniz. Pisuvarda o saldırgan yazı vardır...
"Geber it !"

Yurdum insanının asilleştirdiği abdest olayı ile insan bir Lord edası ile tuvalletten çıkarken, zaman zaman göklere çıkardığımız medeniyetin beşiği milletlerin bize yaptığına bir bakın...

Diyecek fazla lafım yok sevgili okuyuclarım. Hepimiz birer lorduz.

sevgiler saygılar

yakonuz

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Visam lord'u hafizalarimizdan buralara tasimaniz gozlerimi sulandirdi. Geberit'e de deginmeden gecmemis olmaniz ise burnumu sumkurttu. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. sevgili yako bey,

    yazilarinizdaki bu derinlik beni gercekten gun gectikce daha da etkiliyor. basarilarinizin devamini dilerim.

    sevgiler,

    tek hayran

    YanıtlaSil
  4. bir zamanlar tek hayraniniz bendim, sevgili yako. ama bakiyorum sohretin parlak isiklari sizin de gozunuzu kor etmis. artik benim yorumlarimla beslenmiyorsunuz ve daha da beteri, bunlari yok sayarak siliyorsunuz. ama bakalim benim kalbimdeki bu izler nasil silinecek...

    YanıtlaSil
  5. bu yazilara hayran olan kisiyle tanismak isterim zira hala teksiniz ve bu gidisle de sonsuza dek tek kalacaksiniz...

    YanıtlaSil
  6. merhaba. ben trabzon'dan bir okuyucuyum. siz nerelisiniz mehvech? tabiri caizse a/s/l?

    YanıtlaSil
  7. bakin ama siz kendinizi facebook'tan tivaytir yoluyla ifsa ediyosunuz ruyalarimin kadinisiniz galiba..

    YanıtlaSil