18 Şubat 2011 Cuma

18 Şubat 2011; Casanova mı Don Juan mı ?

Evet Sevgili YakoCanlarım,

Günümüzde ikili ilişkilerin almış olduğu hale daha makro anlamda bakabilmek için sorulması gereken soru tam anlamıyla da bu yazının başlığıdır.

Aslında Gözleri Güzelmiş
Bir tarafta kalbiyle, teniyle, tutkusuyla, iyiliği ile etten kemikten Giocomo Casanova, bir tarafta ise kötülük, küstahlık ve kibir timsali harflerden ve sayfalardan Don Juan...
----

Tarihin bu büyük çapkınları insanlarda ilahlaştırma duygusuna sebebiyet verse de bu figürler de sizler bizler gibi sıradan insanlar. Hatta turistik bir gezi esnasında rehberin meşhur Casanova'nın heykelini göstermesi üzerine bir arkadaşımın babası "evladım bi yanlış anlama olmasın" demiştir. Casanova yandaki resmindekinden daha farklı görünmemektedir.

Üstelik Casanova koç burcudur. Karşısına çıkan hemen her kadına aptalca aşık olmak ve kendine aşık etmek gibi huyu vardır. Ancak bir şekilde ayrılık çanları çalmaya başladığı zaman Casanova karşısındak insanın kalbini asla kırmaz çünki iyi niyetlidir. Sadece anlık aşkı bitmiştir; o kısacık süre içinde Casanova'nın yaşadığı ve yaşattığı her şey gerçeğin ta kendisidir. Bu yüzden de dönüp de gittiği zaman arkasında bıraktığı kalplerin hiçbiri kırık kalmamıştır. Casanova evlilik vaadiyle kadınları yatağa adan bir figür değildir; aşık olup kadınları yatağa atan ve sonra o kadından aşık olarak ayrılan bir figürdür. Gerçi erkek s.kmişliği de vardır; hem de İstanbul'da.

Tipinde Meymenet Yok
Don Juan asla var olmamıştır ancak figürü,evlilik vaadi ile kadınları yatağa adan tüm Nuri Alçoların atasıdır. Küstahlığın ve kadınları insan olarak değil, et olarak görmenin bir sembolüdür. Amacına ulaştıktan sonrasını düşünmeyen, umursamayan insanlıktan uzak bir karakterdir ve belki de bu yüzden kadınlar ona da aşık olmuşlardır. Ancak o kadınlara aşık olmamıştır.
----

Tutkularınızda, hislerinizde ve kalbinizde gerçek olduktan sonra kadınlar bunu algılamakta son derece ustadırlar ve size aynı şekilde karşılık verirler. Nasıl ki aynı dinde hem kötülük hem de iyilik ögeleri anlatılır, bu aşkın iyi yüzüdür.
Umursamaz Don Juanlar olup yine kadınları aşık etmek mümkündür; ama aynı şekilde karşılık beklemek yersiz olacaktır, bu da aşkın kötü yüzüdür.
---

İkisi de aşktır vesselam
Yersiz, zamansız ve sorgusuz aşıktır.
Casanova nerede bilmiyoruz ama, Don Juan cehennemde...

Bizler de tüm YakoCanlara layık Cennetlik Çapkınlar olalım lütfen. Dürüstlük iyidir.

sevgiler saygılar
yakonuz

yakolugunler@gmail.com

16 Şubat 2011 Çarşamba

16 Şubat 2011; Oğlak Kadını

Aylardir bas bas bağırıyorum oğlak burcu kadını konusunda sevgili YakoCanlarım. Gelin tamamen bilimsel bir kaynaktan aldığımız bilgileri inceleyelim ve yorumlayalım.


Genel olarak Oğlak'lar, güvenli, iradesi güçlü, duygusuz, zeki, pratik, sorumluluk sahibi, çalışkan, muhafazakârdır.
Fazla söze gerek yok sanırım. Aylardır bas bas "vermez" diye bağırıyorum. Burada kibarca özetlenmiş.


Kendileri için hedefledikleri yol ne kadar uzun olursa olsun ve ne kadar sürerse sürsün amaçlarına ulaşıncaya dek ipin ucunu bırakmazlar
Yani diyor ki evlenmekten sonra verebilir. Lakin bunun da garantisi yoktur.


Onlar Koç, Aslan, Yay gibi daha öncü, yaratıcı sayılan burçların başlattıkları projeleri sonlandırmayı başaran insanlardır.
Yani karşısında kim olursa olsun bi noktada bezdirecektir.


Yöntemlilikleri, eğilmezlikleri, inatçılıklarıyla her türlü zorluğa dayanır, ailelerini ve işlerini kendi ihtiyaçlarının önüne koyarlar
Kendileri vermedikleri gibi, çevrelerine de bu konuda yalnış örnek olmak konusunda eğilimlidirler.


Başkaları çoktan işi bırakıp gittiğinde ya da yoldan çekildiğinde onlar kalır ve uzun süreli çalışmalarıyla amaçlarına erişirler.
Artık insanlar normal seks yapmayı bırakıp grup alemleri ve başka fantezi diyarlarında kendilerini kaybetmeye başlamış olsa bile, vermez.


Amaçlarım gerçekleştirmek için sıkı planlar yaparlar. Bu amaçlarının arasına zengin olmak da dahildir. 
En nadide cevher, en az bulunandır. Yurdumuzda da açılmamış çiçek koklamak isteyen erkek sayısı çoktur. Bunun için bir çok şeyi gözden çıkarabileceklerine eminim.


Organizasyon yetenekleri nedeniyle aynı anda birkaç proje üzerinde çalışabilirler.
Vermemekle beraber göstermek konusunda yetenkli olan oğlak kadını, size kendini hissettirmeden başkaları ile fingirdeşmek konusunda da ustadır.


Otoriteye saygı duyarlar. Ancak yüksek mevkilere eriştiklerinde; çalıştıkları alanda o işten doğrudan sorumlu olanların fikirlerini de duymak isterler.
Şayet günün birinde verirse, sonrasında baş ağrısı olacaktır.


Oğlak'lar şirketin en eğlenceli insanları değillerdir
Ben demiştim...


Ayrıca az çok kötümserliğe, melankolikliğe eğilimleri vardır
Bu kadar zevkli ve hayatın anlamı olan bir konuda bu kadar ısrarcı olursanız, başka bir sonuç beklenmesi şaşırtıcı olurdu zaten.


Kişisel ilişkilerinde sık sık rahatsız bir halleri vardır
Bakın sevgili Yakocanlarım, bunları söyleyen ben değilim. Aylardır neden bu burca bu kadar takık olduğum soruluyor... Şu yukardaki maddeleri bir daha okuyun...


Bazen karşı cinse soğuk davranıp, sevgi ırmaklarını temkinli bir akışa bırakarak, sınava tabi tutarlar.
Uzun lafın kısası YakoCanlarım, oğlak kadını vermez... Siz siz olun bu bucun kadınları ile kurduğunuz ilişkiler konusunda adımlarınızı dikkatli atın.


kaynak http://www.fallar.net/burclar/oglak_burcu_kadini.asp


sevgiler saygılar
yakonuz
yakolugunler@gmail.com

15 Şubat 2011 Salı

15 Şubat 2011; Kendimi Kiralığa Çıkardım Alan Olmadı

Tüm kaba sapa Türk erkeklerinden bıkmış olan siz kadınlar için kendimi feda ettim.

Nedeni, dünün özel bir gün olmasıydı.
Nedeni, dün gözyaşı döken, yastık yumruklayan, balkondan saksı atan kadın sayısının çok olmasıydı.
Nedeni, bu bunalımlı salak günde benim bu kadıncıklara yardım etme arzum ve ateşimdi...

Balonların toz tanecikleri gibi uçuştuğu, gül bahçesine dönmüş sokaklarımızda yalnızlıkları ile mücadele etmeye çalışan kadınlar için kendimi kiralığa çıkardım, üstelik çok bir şey de istemeden...

Ame ne oldu?

Kadın milleti nankör yüzünü yine gösterdi ve günün yirmibeş saati düzgün erkek bulamamaktan şikayet eden kadın, Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar yetiştirdiği en düzgün erkeği, üstelik de böyle bunalımlı bir günde, elinin tersi ile itiverdi...

Üstelik çok bir şey de istemiyordum... Sıcak yemek, biraz para... Ne bir vaat, ne bir beklenti...

Ve bekara kiralamamak konusunda da bir takıntım yoktu. Son derece kolay şartlar koydum ortaya...

Arzuladığı erkeği dakiklar içinde maymuna çeviren ve doymak bilmeyen kadın milletine yaranmak şu dünyaya ayak basmış hiçbir yaratık için nasip değildir sevgili YakoCanlarım.

Belki de en büyük hatam kendimi satılığa değil kiralığa çıkarmış olmam oldu. Bu durumda benden yararlanabilecek insan sayısı azalıcak ve bu kadar kadını kendimden mahrum etmiş olacağım. Böylesi bir erkeği tanıma fırsatını bun kadar kadından alırsam öbür dünyada bunun hesabını benden sorarlar.

Beni günahkar yapmayın...

Sevgiler Saygılar
Yakonuz
yakolugunler@gmail.com

14 Şubat 2011 Pazartesi

14 Şubat 2011, Sevgililer Gülü-part I

Ah sevgili YakoCanlarım,

Ben mi yanayım siz mi üzülesiniz...
Dün yine bebekte trafik kilitti, malumunuz arefe günüydü...

Araba camlarından sallanan kırmızı baloncuklar mı istersiniz, elinde nar kırmızısı güllerle yarini bekleyen yakşıklısını mı... Malum bugünün kandil olması itibarı ile azizValentin günü tüm yurtta dün kutlandı; coşkuyla.

Bu gibi günlere burun kıvıran elitist tavrı sevmem. İnsanlar bir şey ile anlamlandırmışlar bu günü ve kutluyorlar. Tabi ki de tüm tepki, böylesi günlerde olmayan sevgiliyedir. Sağ elden sol ele çiçek gidebilir gerekirse; maksat hediye almak.

Sevgililer günün benim için apayrı bir önemi var;
Biz perakendeciler için sevgililer günü, sezon açlışıdır. Birinci cemrenin düşmesi gibi birşeydir. Otuzbir(!) Aralıkta yaprakları dökülen dalların yeniden yeşerdiği dönemdir. Bu dönem anneler gününe kadar gider, babalar gününde biraz zorlar ve okullar açılıncaya kadar kapanır.

İşte bundandır ki insanlar birbirlerini sevmezlerse, hediye almazlarsa piyasalar dönmez. AzizValentin denen zat aslında son derece ileri vizyonlu bir ermiş, hatta ekonomi kavramının temel kuramlarını farkında olmadan yazmış insandır, nur içinde yatsındır.

Pedofiller bu günü yirmi üç nisan ile beraber kutlamayı tercih ederler.
Oğlak burcu kadınları bu gün verirler.
Yeni yetme gençler ilk ilan-ı aşklarını bu gün yaparlar.
Yetme gençler ilk bafilerini...

Sevgililer gülü pahalıdır... Gül 3 liraysa bugün 10 liradır. Önceden alınıp deep freez'e atılması ve buluşmadan 3 saat önce çıkarılması hem aynı etkiyi yaratacak, hem de ekonomik olacaktır.

Birbirini seven herkese sevgililer günü.
Yazık ki bu gün, daha çok sevgilisi olmayanlara koyuyor

Bugün çevremizdeki bekar birinin elini tutalım ya da dudağına yapışalım, azmışsak rahatlayalım.
Yarın normal bir gün Unutulur. Bahane de hazırdır.

Sezon açıldı, işler kıpraşıyo
çok Yaşa AzizValentin