8 Aralık 2010 Çarşamba

8 Aralık 2010, I, 5 duyu, 6 his

Aceleniz neden ?

Kadınlara da erkeklere de soruyorum? Aceleniz neden?
Biraz kafanıza uygun olduğununu düşünüdüğünüz biri ile karşılaştığınızda bir hale mensup olmak için balıklama atlamak neden?

Beklemenin canı mı çıktı?

Telefon başında beklemekle geçen saatler, arasam mı aramasam mı diye düşünülen zamanlara ne oldu?
Biz büyüdükçe hayat da büyüdü değil mi?

Herşeyi tüketmeye başladık. Önce madde halindeki dünya kaynaklarını; insanları ve en önemlisi... Zamanı...
Tüketmek bu kadar kolay olunca bi tarafınız da o kadar kolay tutuşuyor, hemen bir baltaya sap olmak istiyorsunuz değil mi ?

İstiyoruz ?

--------

Hayır.

Bekleyeceksin.
Sabredeceksin.
Tanıyacaksın. Tanıdıkça seveceksin ve sevdikçe daha çok isteyeceksin. Biraz peşinde, biraz etrafında koşacaksın istediğinin. Bazen bir adım önünde, bazen de bir adım uzağında olacaksın. Sabırla, emekle o ateşi orada tutacaksın.

Tüketmeyeceksin hemen, söndürmeyeceksin.

----------

Ey önüne gelenle düzüşmekten şaftı kaymış erkek milleti;

Allah 5 duyu vermiş; kullancaksın!


Göreceksin önce kadını. Beğeneceksin. İsteyeceksin. Kaşına, gözüne, saçına, havasına bakacaksın. Belki dünyanın en güzel kadını değil, ama sen göreceksin. Sen isteyeceksin. Gördüğün zaman da bileceksin onun senin olacağını. Bileceksin istemeyi.
Eline, ayağına, bacağına bakacaksın; ayıp değil. Ruh ve beden birbirinden ayrılmaz, bütün hayatın o kadınla çıplak geçeceğine göre önce göreceksin. Çekinmeden, utanmadan isteyeceksin görmeyi. Gördükçe arzulayacak, arzuladıkça hoşlanacaksın.



Duyacaksın ondan sonra. Dinleyeceksin. Belki karşındakinin söyleyecek bir şeyi kalmayana kadar dinleceyeksin. İçini, dışını, hayatını, ailesini, derdini, tasasını, mutluluklarını, kaygılarını, heyecanlarını, amaçlarını, zevklerini... Ondan dinleyeceksin.
Sen konuşmayacaksın, dinleyeceksin sadece, zamanı gelince konuşursun. Saygısızlık etmeyeceksin, değersiz hissettirmeyeceksin; dinlemeden öğrenemezsin. Dinlemeden konuşamazsın.
Atlamayacaksın öyle boş boş. Dinledikçe bileceksin. Bildikçe tanıyacaksın, tanıdıkça hoşlanacaksın.



Dokunacaksın sonrasında. Yavaş yavaş, ürkütmeden. Korkutmadan. O hamle yapsa sen bekleyeceksin dokunurken. İleriye gitmeyeceksin. Elini tutacaksın belki. Belki kolunu bacaklarının üstüne koyacaksın. O kadar. Dokundukça titreteceksin içini. Yoksa siktir et zaten, uğraşma.
Parmaklarını gezdirekeceksin avcunun içinde, sonra ellerinde, kollarında ve yanaklarında. Nabzın hızlanıyorsa ne ala; ama durmasını da bileceksin doğru yerde. Durdukça daha çok isteyeceksin, daha çok istedikçe hoşlanacaksın.





Koklamadan bilemezsin senin olacak mı olmayacak mı? Saçlarını, kollarını, boynunu koklayacaksın. İçine çekeceksin kokusunu. Utanmadan, sıkılmadan. Bir ömür koklamayacak mısın o kokuyu? Sonrasında sıkılman daha mı az canını yakar? Teninden salınan o nazik kadın kokusunu alacaksın burnunla, yoracaksın beyninle. O kokudur tarifini yapan o kadının. Başkalarından ayıran, seni kendine çeken, azdıran ve çıldırtan o kokudur işte, koklayacaksın. Kokladıkça delireceksin, delirdikçe hoşlanacaksın.





Tadacaksın en sonunda. Tatmak isteyeceksin. Tattıkça da kaybolacaksın onun içinde, kendi içinde. Çıkmak istemeyeceksin kaybolduğun yerden. Orda kalmak, kaybolmak ve belki de saklanmak isteyeceksin. Kadının içindeyken kadının kalbini bulacaksın, o kalbi tadacaksın. En önemlisi beraber tadacaksınız en büyük zevkleri, arzuları. O noktada kalpler bir atacak, zihin ortak çalışacak, miskin bir şekilde. Sen kaybolukça onun içinde, senin içindeki hayvan da dışarı çıkarak. İşte bu sefer görmeden, dinlemeden, dokunmadan ve koklamadan sevişeceksin. Tadacaksın, tattıkça kaybolacaksın, kayboldukça hoşlanacaksın...

---------

Bu kadar duyu his olacak sonunda.

Bilmeden arayacaksın içinde. Bulmak için can atacaksın ve belki anlamayacaksın bulduğunda. Ama bileceksin orada olduğunu. Beş duyu kullandın, altıncısı da his olsun.
Beş duyuda hoşlandın altıncısı aşk olsun.

gördükçe arzuladın,
duydukça tanıdın,
dokundukça sabrettin,
kokladıkça delirdin,
tattıkça kayboldun,

hoşlandın...

hoşlandıkça sevdin;
sevdikçe aşık oldun...

Boş yere arama içine bir yerlerde ne oluyor oralarda diye;
Atlamadın azmettin, adam gibi tanıdın sabrettin. Sabrın sonu selamet; altıncısı aşk oldu.

Mezarda bitsin...


Sevgiler saygılar

yakonuz
yakolugunler@gmail.com

6 Aralık 2010 Pazartesi

6 Aralık 2010, I, Kadınlar Sözlüğü A-J

Nasıl ki hayatta bazı şeylerin tercümesi yoktur ancak mealleri vardır, kadınların da olarak tercümesi olması imkansızdır.
Her ne kadar bir erkekler kadınları kendi kalıplarımıza göre değerlendirip bu kalıplara göre hareket etmeyi tercih etsek de, aynı kavram on kadında on farklı anlama gelebilir. Binbeşyüzden fazla kadınla beraber olduğum için bunları sizin için çözdüm ve sentezledim. Bazı belli başlı kalıplar asla değişmiyor, şimdi alfabetik olarak bunlara bir göz atalım.

A


Aşığım Sanırım, anlamı; erkek arkadaşım son derece sıkıcı bir adam oldu ya da artık onu eğlenceli bulmuyorum. Hayatta beni eğlendirecek başka oyuncaklar lazım ve onlardan birisi olmaya seni aday görüyorum.

Aşkından Ölüyorum, anlamı; erkek arkadaşım beni terk etmek üzere, dolayısı ile benim de g.tüm atmaya başladı, benimle ilgilenirsen çok iyi yaparsın. Benim için.

Arkadaşlarını Yeteri Kadar Oldun Bulmuyorum, anlamı; senin de onlardan eksik kalan bir yarnın yok, kendine yakın zamanda çeki düzen vermezsen bir başkasının aşkından öleceğim.

Akşam Yemeğini Dışarıda Yiyelim, anlamı; bu akşam sevişeymeyeceğim çünkü regl oldum. Olmadıysam bile canım istemiyor. Evde birbirimize mal mal bakacağımıza gidip bir yerde adam gibi karnımızı doyuralım.

Ailen Benden Pek Hoşlanmadı Galiba, anlamı; annen ya da babandan birisi oğlak burcu mu? Rica ederim bu garip insanlarla bir daha beni muhatap etme. Senin de benim de canım yanmasın,

Alien Benden Pek Hoşlanmadı Galiba, anlamı; yaratık benden pek hoşlanmadı galiba.

Ayşe Beni Pek Sevmedi Sanırım, anlamı; Ayşe'yle ne zaman aranızda bir şey geçti? Hala daha yatıyor musunuz? Böyle karşı cinsten gereksiz arkadaşlarının sayısı artarsa benim sayım azalacak. Ayşe oğlak burcu mu?

Anahatarını Verir Misin?, anlamı; son erkek arkadaşı da beni s..ti bıraktı, kalacak yerim yok. Yeni bir erkek arakadaş bulana kadar sende kalmak isterim. Ya da düzenli sevişirsek aşkından ölebilirim.


B


Beni Ne Kadar Çok Seviyorsun, anlamı; s..tir git kendini erkek sanan insan müsveddesi. Arada sırada orada olduğumuzu hatırlat da kadınlığımızı bilelim. İlgisizlikten muzdaripim

Beni Hiç Aldattın mı?, anlamı; bugüne kadar kaç kişiyle yattın?

Beni Hiç Aldatmadın mı?, anlamı; bugüne kadar kaç kişiyle kalktın?

Bugün Eski Kız Arkadaşını Gördüm Bana Kötü Kötü Baktı, anlamı; o o..puyu görüğüm yerde yere yapıştırmak istiyorum ama karı katana gibi, cesaret edemiyorum.

Bu Akşam Eve Erken Gel Lütfen, anlamı; tabi ki de senle sevişeceğim için diil; unuttuğun doğumgünün için sürpriz parti hazırladım, istersen sen de bir zahmet orada ol.

Boyun Bir Önemi Yok, anlamı; ama işlev de yok ki sende...

Boyun Çok Önemi Var, anlamı; benden uzak dur.

Bende Bir Değişiklik Görüyor Musun?, hiç düşünmeden bu kadının saçına bakın ve ne kadar güzel olduğunu söyleyin. Ne de olsa platin sarısından kömür siyahına geçse farketmeyeceksiniz, bir kaybınız olmaz.



C


Cuma Sinemaya Gidelim mi ?, anlamı; artık biz de tüm sıradan çiftler gibi sıradan şeyler yapacak seviyeye geldik. Yakında nikahı da bastık mı son nefesi bekleriz beraber.

Cuma Namaza Gidelim mi ?, anlamı; ben kapanıyorum.

Cami mi Yaptırmış ?, anlamı; zengin mi ?


D


Dans Edelim mi? anlamı; ben fiziksel olarak güzel bir kız değilim.

Dua Edelim mi?, anlamı; ben kapanıyorum.

Demin Geçen Çocuk Çok Hoştu, anlamı; artık sana vermeyeceğim.

Dergilerde Çıkan Tiplere Çok Üzülüyorum Özel Hayat Filan Yok, anlamı; o dergilerde olmak için neler vermezim. Kim bilir belki ben de bir gün o sayfaları süslerim. Ve hoop, tabi ki sana artık vermem...

Dün Sana Tüm Gün Ulaşılamıyordu, anlamı; ne işler çevirdiğinden gayet haberdarım. Şu yüz milyon doların da olmasa burada bir dakika daha durmam.

Dün Aradım Seni Çaldı Ama Cevap Vermedin, anlamı; beş milyona da razıyım.

Diğer Kadınlarda Olup da Bende Olmayan Ne?, anlamı; nereme estetik yaptırmalıyım? parasını ver.

Dengesizin Tekisin!, anlamı; o..pu cocuğusun.

Denemeden Bilemezsin, anlamı; ben kolay veririm.


E


En Uzun İlişkin Ne Kadar Sürdü?, bu soru bu kadına ne şekilde yaklaşacağınız ile ilgili bir izlenim oluşturması için sorulan bir sorudur. İki sene ve üstündeki cevaplar yolunuzu açacakken, bunun altındaki cevaplar tereddütlere sebebiyet verecektir

En Çok Kimi Sevdin?, anlamı; hala daha onu seviyor musun ? Unutmuş olma şansın var mı ve beni daha çok sevebilir misin ? Oğlak burcu muydu?

Eline Almak İstemiyorsan Hareketlerine Dikkat Et, anlamı; otuzbir çekmek istermiyorsan hareketlerine dikkat et.

Eski Sevgilinle Arkadaş Mısınız ?, anlamı; Hangi sıkılıkta yatıyorsunuz? Bir daha onu görmeni istemiyorum yosa eline alırsın.

Eve Kaçta Geleceksin?, anlamı; Açık değil mi?

En Son Ne Zaman Biriyle Seviştin?, anlamı; İlk günden erken boşalacak mısın?

Evet, anlamı; hayır

Eve Gidelim mi?, anlamı; taksi param yok



F


Fizik Önemli Değil, anlamı; Para önemli. Sanki Türkiye de Brad Pitt cenneti de aranızdan seçim yapıcaz.

Fizik Önemli, anlamı; Kusura bakma senle olmuycak.

Fizik Önemli, anlamı; Newton, Einstein; rutherford gibi adamlara verebilirim.

Fark Yok, anlamı; Öncekiler daha iyiydi.

Filmi Çok Beğenmedim, anlamı; Neden ilk date'te beni sinemaya götürmek gibi salakça bir şey yaptın?

Filmi Çok Beğenmedim, anlamı; Seni pek değil...

Fevkaladenin Fevkinde Olmuş, anlamı; Yarın öbür gün cinsiyet değiştirebilirim, bana bel bağlayacaksan dikkatil ol

Farkında mısın Son Zamanlarda Başbaşa Hiç Vakit Geçirmez Olduk; anlamı; ikimizden birisi ya da ikimiz de aynı anda birisi ile yatıyor ama kim adam olup da ilk itirafı yapacak bakalım...


G


Geldin mi?, anlamı; boşaldın mı ?

Gel, anlamı; artık sıkmaya başladın yeter.

Geliyorum, anlamı; şu an içimden çıkarsan bir daha eline alırsın

Geldim, anlamı; çekilebilirsin

Geldim, anlamı; sen buna inanacak kadar salak bir adamsın

Güzel Buluyor musun Beni?, anlamı; evet belki güzel olmayabilirim ama babamın bir ton parası var ve tüm bunlardan vazgeçmeye g..ün yiyosa bana gerçekleri söyleyebilirsin.

Gidersen Bir Daha Gelme, anlamı; on bininci ayrılığımızda da aynı klişe lafları sarfedip aynı klişe kavgaları etmek istiyorum. Tabi ki de tıpış tıpış geleceksin.

Gidersem Bir Daha Gelmem, anlamı; ben de rest çekebilirim. Üstelik bahsettiğim gelmek senin anladığın anlamda değil, ona göre bir daha düşün.

Gelinliğimi Vera Wang'dan Almak İstiyorum; anlamı; birincisi ben evlilik düşünüyorum, ikincisi, zengin bir adamla evlenmeyi hedefliyorum. Eğer tüm bunları biliyor ve anlıyorsan, cümlede ingilizce gibi duran şeylerin ne demek olduğunu da biliyorsundur demektir.


H


Haydi Yatağa, anlamı; uykum geldi

Her Seferinde Aynı Şeyi Yapıyorsun, anlamı; biraz da beni düşünsen.

Hiç Aşık Oldun mu?, anlamı; Bana aşık oldun mu? Olmadıysan aşık olduğu o kimseyi hala daha düşünüyor ya da görüyor musun? Zaten yalandan bir cevap vereceğin için çok da üzerinde durmamak lazım. Onunla hala sevişiyor musun?

Hiç Bir Kadına Tokat Attın mı?, anlamı; Polis çağırmalı mıyım? Tehlikede miyim? Belki de bu çocuğu çok sinirlendirmemek herşeyin hayrına olur.

Hiç Bir Erkeğe Tokat Attın mı?, anlamı; Acaba kavgacı birisi mi? Olası bir durumda beni korur mu yoksa gereksiz olay mı çıkarır ?

Hiç Bir Erkekle Yatıın mı? anlamı; Senin başından beri ibne olduğunu düşünüyordum çok özür dilerim. Yoksa dilemeyim mi?

Hiç Evlendin mi? anlamı? Sorunlu bir tip misin? Sık sık boşanır mısın? Beni de canımdan bezdirip manyaklaştıracak mısın?

Hemen Gir Buradan!, anlamı; Erkek arkadaşım yolda, on dakkaya burada olacak.



I


Ilgaz Dağına Gittin mi Hiç?, anlamı; Coğrafyası iyi mi acaba ?

Istırancalar Pekiyi?, anlamı; Kafayı dağlarla mı yemiş?

Isırganotu Sever misin?, anlamı; gerçek bir doğa aşığı mı acaba?

Ikınmak Adetin midir?, anlamı; Ben uyurken tuvallette çok gürültü yapacak mısın?

Isırmayı Sever misin?, anlamı; Yatakta vahşi bir kedi mi yoksa mahsun bir muhabbet kuşu musun?

Irak Konusunda Ne Düşünüyorsun?, anlamı; Politik misin? Entellik, dantellik var mı? Varsa ne kadar iyi; sevişemezsek konuşacak konumuz olur

Irz Düşmanlarından Hiç Hoşlanmam, anlamı; Böyle geresiz bilgi vermek satır aralarını okuman adına bir mesaj olabilir.

Izdırap İçindeyim, anlamı; Birisi çok canımı yaktı, başımı omzuna dayayabilir miyim?

Irkçı mısın?, anlamı; Bir önceki sevgilim zenciydi, ona göre ayağını denk al.



İ


İlk Kaç Yaşında Bir Kadınla Seviştin?, anlamı; Bakalım kaç senelik tecrübesi var. Duruma göre ayar koyarız biz de...

İkimizi Çok Seviyorum, anlamı; Yakında kendimi şiir ve edebiyata verip iyice sıkıcı bir tip olacağım. Sana da bulaşmak ve bulaştırmak istiyorum

İğrenç Bir Adamsın, anlamı; Lütfen bundan sonra yanımda osurma, geğirme ya da burnunu karıştırma

İğrenmem Ben, anlamı; Ben de bir insanım. Ben de herkes gibi osurabilirim, geğirebilirim ancak burnumu karıştırmam. Yani benim yanımda rahat olabilirsin ancak benim rahatlığım seni biraz sıkabilir, şimdiden kusura bakma.

İnancım Kalmadı Bu İlişkiye, anlamı; Viagra da Levitra da Cialis de seni kurtamayacak artık. Zaman gitme zamanıdır.

İlk Seni Gördüğümde Anormal Etkilenmiştim, anlamı; Şimdiki gibi kel kafalı, kunduz s.kmiş gibi bi adam değildin. Zaman insanları nasıl da değiştiriyor... Spor filan yapsan iyi olur yoksa eline alırsın.



J


Jinekoloğa Gittim Bugün... , anlamı; hamile olma ihtimalim çok büyükmüş, şayet öyleyse parasını ödersin

Jinekoloğum Çok Yakışklı, anlamı; başka bir erkekler yatmak isteseydim eğer bu erkek jinekoloğum olurud. Kaldı ki başka bir erkekle yatmak istiyorum :)

Jean Paul Belmondo Çok Seksi, anlamı; tipe çok bakmam. beni etkilemek içiçn doğru zamanda doğru şeyleri yapman yeterli

Jean Paul Gaultier Çok Güzel Bir Parfüm, Hem de Unisex, anlamı; al da ikimiz de kullanalım

Jeneratörler mi Çalışıyor?, anlamı; Elektrikler kesilmiş olabilir mi?

Jartiyere Bayılırım, anlamı; Ben seksi çözdüm, yatakta anormal iyiyimdir. Bir seks delisiyimdir ve bunu da insanların gözüne sokmaya bayılırım. Gruba da gelebilirim.






Bu bilgiler ışığında kadınları daha iyi anlayacağınıza eminim sevgili Yakocanlarım.

K-Z çok yakında.


sevgiler saygılar

yakonuz
yakolugunler@gmail.com