27 Nisan 2011 Çarşamba

27 Nisan 2011; Bir Güzin Abla Tercümesi

Bugünkü Hürriyet'in Güzin Abla köşesi;

Ben 18 yaşındayım, o ise 35’inde sadece cinsellik için birlikteyiz


Gittiğim dershanede yönetici konumunda olan bir beyle görüşüyorum. Buluştuğumuzda mutlaka ilişkiye giriyoruz. Onun ilişkimizi pek ciddiye aldığını sanmıyorum ama yine de ondan kopamıyorum.

Sevgili Güzin Abla, ben 18 yaşındayım ve üniversiteye gitmeye hazırlanıyorum. Gittiğim dershanede yönetici konumundaki bir beye karşı inanılmaz bir çekilme hissediyorum. O da bana karşı aynı duygular içinde.
Biz sık sık beraber olmaya başladık. Aramızda cinsellik ağırlıklı bir ilişki var. Buluştuğumuz zamanlarda mutlakailişkiye giriyoruz. Bu benim için bir tutku haline geldi. O ise sanki sadece cinsellik için benimle görüşüyor gibi. O 35yaşında ve benden çok daha olgun. İlişkimizi pek ciddiye aldığını sanmıyorum ama yine de ondan kopamıyorum.
Rumuz: Ruhumu verdim
Sevgili kızım, bu tutkundan kurtulmak için ne kadar çok çırpınsan ona o kadar çok bağlanıyorsun sanırım. Bunedenle önce biraz sakin ol.
Yaşadığın bu ilişki elbette ki yaşına uygun değil. Bunun seni yıpratacak bir ilişki olduğu ortada.
Ayrıca her ne kadar çok genç olsan da, aptal değilsin elbette. Bu adamın seni gerçek anlamda sevmediğinihissedebiliyorsun işte. Onun amacı senin gibi körpe bir genç kızla gününü gün etmek.
Şimdilik senin başını döndüren bu adamın, senin heyecanın tükendiğinde sorun yaratabileceğini düşünüyorumkızım. Bu nedenle o dershane çalışmalarına son ver. Böylelikle onu görme fırsatı bulamayacaksın. Üniversiteye evde hazırlanmanda yarar var. Çünkü bu böyle giderse hem kendinden çok şey kaybedeceksin hem de eğitim hayatıntehlikeye düşecek.

TERCÜMESİ


Sevgili Güzin Abla (Sevgili Feyza Algan)
Ben 18 yaşındayım ve ünversiteye giremeyeceğim çok belli; ancak dersaneye bu kadar para döktükten sonra karşlığını da almak lazım diye düşündüğümden oradaki temizlik görevlileri ile fingirdeşmeye başladım. Türk insanının genel yapısını unutup da göstermnin dozajını biraz artırınca kendimi vermiş buldum. Ben bu insanı sevmeye başladıysam da kendisi beni sadece sk.ceği zamanlar arıyor. 35 yaşında olduğundan boşa telefon faturası kabartmıyor. İlişkimizi ciddiye aldığını sanmıyorum ama yine de ondan kopamıyorum
rumuz: verdim




Sevgili kızım; kabul et ki sen de vermekten bir o kadar zevk almakla beraber olayı bir namus çerçevesinde millete satmaya çalışıyorsun. Bu nedenle biraz sakin ol.
Yaşadığın ilişkinin yaşına uygun olmadığını söyleyeyim ki okuyucunun gözünde değerimiz düşmesin. Bu arada aptallığın gençliğinden mi kaynaklanıyor yoksa genetik mi bilemeyeceğim ama herifin seni s.kip attığını görecek kadar beynin olduğuna göre, ve durumdan vazgeçmediğine göre, senin genç bir verişken olduğunu kabul etmemiz lazım. Senin de heyecanın bittikten sonra bu adam gene seni defalarca s.kmek isteyecek, bunu hiç düşündün mü? Vermenin de uslubu adabı, kuralları var, sonradan başına dert alacaksın. Zaten üniversite filan senin için hayal, en azından oradaki temizlikçiye vereceğine gidip de paralı pullu birine ver ki geleceğin garanti olsun; en azından dersane hakkını vermiş olur.






Kanaatimce gerçekleri söyleyen bir  Güzin Abla çok daha etkilieyici olur.


Sevgiler saygılar
Yakonuz


yakolugunler@gmail.com