28 Kasım 2010 Pazar

28 Kasım 2010, I, Alkol Sonrası-İzlenimler ve Deneyimler





Hepimizin başına alkoliklerin her gün yaşadığı komik durumlar illa ki gelmiştir. 
İslam dinince haram olan, modern tıpta ise hayat kurtaran alkol; sosyal hayatta ise vazgeçilmez bir kader arkadaşıdır.

Nice aşklar, nice arkadaşlıklar alkol sayesinde başlar. Ya da biter. Bir düşünün, eğer hayatınızda alkol olmasaydı dün gece yattığınız kadın ya da erkek, olacak mıydı ? 
Karaciğere bakan doktorlar para kazanacak mıydı ? 
Kırdığınız cevizlere bahane bulup kaçabilecek miydiniz ? Kim bilir kaç büyük kavga "alkollüydum" kisvesinde hiç çıkmadı, düşündünüz mü ? Kaldı ki böyle bişeyi düşünüyorsanız, çok normal bir insan değilsiniz demektir.

Ama Yakonuz sizin için tüm bunları düşünüyor işte. 

---------

Alkol iyidir, hoştur ve hatta güzeldir ancak kötü bi yanı vardır. 
Bu kötü yanın sağlıksızlıkla bir alakası yoktur, çünkü alkol çok sağlıklı bir şeydir. Sağlıksız olsa en çok kullanılan sektörlerden biri tıp olmazdı.

Alkolün kötü yanı, bir sonraki gündür...

Bir erkek gözü ile biraz kendimden, biraz da eşten dosttan harmanladığım bir takım durumları ve alınacak önlemleri paylaşmakta fayda olduğunu düşünüyorum.


Tüm gece içki içilip sabaha karşı eve dönüp yatılır. Güzel bir uyku uyunur. Kalp hızla atıyordur. Gözlerinizi hafif açarsınız ki saat sabahın altısı filandır. Zaten muhtemelen beşte yatılmıştır. Alkol böyle uyutmaz adamı. Gözler açıldıktan sonra alkolun sonraki günü başlar...
---------

Başa gelebilecek en kötü üçüncü olay, gözlerinizi açtığınız zaman yanınızda bir kadın olması. Şayet bu kadın karınız ya da kız arkadaşınız ise pek sorun yok ancak tanımadığınız bir kadın ise bazı tedbirlerin alınması canınızı daha az yakacaktır. Bir kere, önce durumu verimli bir şekilde değrlendirmek adına, şayet varsa, sabah ereksiyonu problemi sorgusuz sualsiz halledilemelidir. Sonrasında isim, soyad ve kimlerdensin kısmına geçilmeli ve alınan cevaplar tatmin edici değilse kibarca bir pazar toplantısı uydurulmalıdır. "Seviştik mi?" gibi bir soru sormak başınızı sadece daha çok belaya sokacaktır.

Başa gelebilecek en kötü ikinci olay ise bu kadının ya bir gudubet olması, ya da bir arkadaşınızın sevgilisi olmasıdır. Her ne kadar "alkollü" olursanız olun ikinci durumda kurtulma şansınız pek yoktur ancak birinci durumdan, hiç düşünmeden, sabah ereksiyonu kendi kendinize iyileştirmek sureti ile sıyrılmak elzemdir.

Tüm bunlar olup biterken arkada bıraktıkları pılı ve pırtılar toplanmalı ve bir lost&found köşesi yapılmalıdır. Hangi kadının ne zaman geleceği ya da eşyasını sormak için arayacağı asla bilinmez. Artıkları atılmamalıdır, saklanmalıdır ancak üçüncü ayın sonunda zaman aşımına uğramalıdır ki bir sonraki gelen bayan faydalanabilsin. O kadar da bencil olunmamalıdır.

Başa gelebilecek en kötü olay ise yanınızda bir erkek ile kalkmaktır (ibneleri tenzih ediyorum lütfen alınmasınlar). Şayet böyle bir durum söz konusu ise o güne kadar ki tüm günahlar için töve edip yeni hayata bismillah denmelidir ki artık dönüşü olmayan bir yola sapılmıştır.

-----------

Tüm bunları atlatıp da güne gerçek anlamda merhaba denilebilmiş ise şayet, yoğun bir baş ağrısının dışında vücudun çeşitli bölgelerinde pörtlemiş morluklar ile karşılaşılacaktır. Bermuda şeytan üçgeni, Tunguska Olayı ya da Konya ovasındaki obruklar gibi açıklanamaz görünen bu morluklar, bir önceki gece sarhoşluktan kaynaklanan dikkatsizlikten dolayı meydana gelen düşmelerden ya da çarpmalardan ortaya ıkarlar. Bir diğer ihtimal de birisiyle yiyişmenin dozajını kaçırmış olmaktır ki, mümkündür.

Gün boyunca yediğiniz hiçbir yemek, içtiğiniz hiçbir meşrubatın çizgisini bozamayacağı ağız içi durumundan bahsetmek son derece yersiz bile. Üzerinizde fazladan otuz kilo varmış sersemleğinin yanına bir de bu ağız durumu eklenince iyice hayattan soğuyup damacanayla su içmek istense de, bir sonraki güne kadar bu duruma alışmak depremle yaşama bilinci ile aynı paralelde irdelenebilir.

Bu arada telefona bakılmalı ve yapılan aramaların ve atılan mesajların üzerinden geçilmeli, gerekirse bir analizi yapılmalıdır. Buradaki önemli nokta eski sevgili aramaktan ziyade yatmak için aranılan kadınlardan gün içinde kibarca özür dilenmesidir ki yoksa o kadın bir daha gelmez. Şayet erkek aranmışsa, bu kişide gerçekten ciddi bir bozukluk olduğu düşünülür.

------------

Muhtemelen beden erkenden pes edip vucudu uykuya sürüklemek isteyeceğinden, bol işeme ile geçen bu gün hemen erkenden yatakta noktalanacaktır. Genelde pazar akşamına gelen bu noktalanma seansları yalnız başına hiç çekilmez. Herkesin yaşadığı pazar sendromunu alkolikler organik pazar sendromu olarak yaşarlar ve hiç çekilmez.
Ve iyi haftalar :)


Sevgiler Saygılar

yakonuz
yakolugunler@gmail.com


2 yorum:

  1. Sevgili Yako,

    senden soguk bir kis gununde (muhtemelen pazartesi vs...) issiz gucsuz, yapicak sey olmadigi zaman genelde yapilan hatalar ve bunun sonraki yan etkileri konusunda da bir blog bekliyoruz.
    basa gelebilicek muhtemel olaylarin alkol ile birlestigi zaman nelere yol acabilicegi konusunda ayrintili bizi bilgilendirirsen seviniriz.
    Engin tecrubelerin ve yasanmisliklar hepimizi aydinlatacaktir.

    saygilarimla,
    berk

    YanıtlaSil
  2. üff neden bilmiyorum da sunu okuduktan sonra sabah yapmis oldugumuz konusmadan nefret ediyorum ahahahahahah

    YanıtlaSil