14 Kasım 2010 Pazar

14 Kasım 2010, I, Alkoller ve Kadınlar

Bugün sarhoş günlerimize ve gecelerimize eşlik eden alkol çeşitlerinden ve bunları tüketen kadınlardan bahsedelim.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi, herkesin de bir alkol içişi vardır. Hacı hoca tayfasını tenzih ediyoruz tabi. İçilme tarzına göre kişiden kişiye farklı etkileri olan alkol, her zaman söylediğim gibi bu dünyanın biz insanlara bahşettiği en büyük nimetlerden biridir.

Alkol ikiye ayrılır. Distilize ve Fermente. Alkolik ise hiçbir şeye ayrılamaz. Tektir. Kimse alkoliği alkolunden ayıramaz. Bu arada ben alkolik değilim, sosyal içiciyim. Lakin sosyalist de değilim.

Şimdi sevdiğimiz içki ve kokteyllere bakalım;

Vodka,

Her türlü kötülük bu vodka denen alkolden gelir. Alkol seviyesi %45 civarındadır ve hammadesi patatestir. Maydonoz gibi her bokla karıştırılıp kullanılabilir. Dönme meyveleri her zaman bu alkolun orospusu olurlar. Vodka nar, vodka elma, vodka kavun; efendime söyleyeyim seksenlerde vodka vişne, vodka portakal... Gelecekte, vodka kiwi, vodka mango, vodka çim. Olur ya hacı hoca tayfası fikir değiştirirse vodka zemzem. Vodka tonik, vodka soda, vodka icetea... Yani herşey. Ancak bu sahte içimlere aldanmayıp vodkayı sek olarak içen varsa, şapka çıkarılması gerekir. Vodkayı sek içen kadın yoktur. Zaten vodka çok kadın içkisi de değildir. Erkekte ise erkekliği öldürdüğü için kadınların da etraftan gitmesine sebebiyet verecektir. Bardan bara bardağı otuz ila kırk tl arasında değişir. Şayet yanınızdaki kadınla geceyi yatakta sonlandırma ihtimali bulunuyosa, uzak durulmalıdır.

Viski,

Viskiler üçe ayrılır. Single malt, double malt ve triple malt. Değil tabi ki.
Single malt, blend ve Tenessee. Yurdumuzda single malt pek bilinmez ve bilinse de usulunce içilmez. İşin aslı süper bir içkidir ve pahalıdır. Gerçekten çok klas adamlar içer. Ben sadece single malt içerim mesela. Bunun içine buz attıran amele bir zihniyet varsa ondan da uzak durulmalıdır. Single malt içen kadın görmüş geçirmiş zengin kadındır. Bir parmak hareketi ile sizi himayesine alabilir.

Blend viskiler, single malt pahalı olduğundan dolayı çeşitli arpa, ot, bokun da ilave edilmesi ile elde edilebilir. Türkiye'nin resmi viski markası J&B gibi görünse de, kademe yükseldikçe Johnnie Walker Black Label'a kadar gelinir ki, sazlı sözlü alemlerde iyi bir meze olmakla beraber aslında süper bir viski değildir. Bu içkiyi içen kadın ise görmemiştir, ancak görmek istiyordur. Sokulmak istediğiniz zaman sizi uğraştıracak olan bu kadının bu tavrı aslında sahte bir tavırdır ancak vazgeçmeyecektir.

Tenessee viskiler mısırdan yapılıp tüm dünyada tercih edilse de bence viski bile değildir. İçen kadın da Bülent Ersoy ve müritleri gibi bir şeydir. Uzak durmak gerekir.

Şarap,

Şaraplar da sek ve dömisek olmak üzere ikiye ayrılır. Döpiyes giyen kadınların tercihidir.
Sek şaraplar kendi aralarında beyaz ve kırmızı olarak ikiye ayrılır, dömisek ayrılmaz.
Mayıştırıcı etkisinden dolayı kırmızı şarap alemlerin çok iyi bir eşlikçisi olmasa da, kaliteli sofraların vazgeçilmezlerindendir. Bir kadın bundan vaz geçebilyorsa, sizden de vaz geçebilir demektir. Neticede hiçbir şey vazgeçilmez değildir ve herkesin sofrası aynı kalitede olmak zorunda değildir. Ancak siz de her erkek gibi fiyatına göre şarap seçip akabinde ışık altında, koklayarak ve otuz senelik lord edası ile suratınızdaki o saçma fare ifadesi ile tadarak, karşınızdaki kadına aklınızca şov yaparken o birinci şişeyi bitirmiştir bile.
Şarap dünyası çok geniş bir dünya olduğundan çok fazla değinmeyeceğim. Bilgim sınırları dışında kalan bir çok detay var. Kırmızı şarap içen kadın sıcaktır, şefkatlidir ve yatakta da bir jaguardır.
Beyaz şarap içeni kayıtsız, eğelence düşkünü, saf ancak komiktir.
Roze içenler eğlenceli, oynak, akıllı ve şehvetlidir.
İçmeyenler hacıdır, ya da hocadır.
Ayrıca kimi kırmızı şarap kadını beyaz atlı prensini bekleyen romantiklerdir, dikkatli olunması gerekir..


Rakı,

Yerli malı yurdun malı, herkes rakıya saldırmalı misali Beyoğlu'nun arka sokaklarında havalarda sallanan bardakların içindeki, gece karanlığında, Kayahan konserinde yapılan salak çakmak sallama efektini hatırlatan rakı; içimi kolay, fazla sorun çıkarmayan ve sonraki gün çok yorgunluk yapmayan bir içkidir. Sarhoşluğu çok güzel olur, insan zil takıp oynamak ister. Fasıl muhabbetlerinin ve ağır abilerin en yakın sofra arkadaşıdır. Suyla içilir ancak susuz daha hızlı ve etkili sarhoş eder. Meze sofralarının da evsahibi olan rakı, hemen her türlü gıda ile uyumludur. Rakı içen kadın genelde iki üç çocuk sahibi, yaşlanmaya yüz tutmuş, şen şakrak, etrafa neşe saçan ve genelde evli kadındır. Eğer tüm bunlar değilse sanatçı ya da sanatçı ruhlu da olabilir. Rakı içen kadına dikkat etmek gerekir, şöyle ki bu kadınlar bekarsa saldırgan olabilirler, sizi zor durumda bırakabilirler.

Mojito,

Sosyete girmenin bir numaralı anahtarı olan mojito, ne olduğunu bilmeden içtikleri bu içkiden zevk aldığını sanan belli bir grubun yarattığı bir akımdır aynı zamanda. Gerçekten de eğlenceli ve çok yormayan bir kokteyl olan mojito, fazla içmeyi sevmeyen ancak içmiyor gibi görünmek istemeyen genç kızlarımızın da en büyük favorisidir bu sebeple. Dışarıdan bakıldığında maydonoz suyu içiyor izlenimi veren bu kokyetlin içindeki o yapraklar, aslen nane yapraklarıdır. Sıcak yaz günlerinin deniz esintili akşamüstleinde son derece keyifle giden bir kokteyldir. Bu kokteyli içen kızlar muhtemelen çok gençtir ve böyle bir dünyaya yeni adım atıyordur. Kandırılması kolay, gözünün boyanması zahmetsizdir. Yaptığınız tüm salaklıklara hayranlıkla bakıp, gittiğiniz her yere sorunsuzca gelecek ve gezecek adam bulduğu için kendini akıllı sanan kız da yine bu kızdır.


Bira,
Sırtında gitar çantası ve bağlaması yarım saat süren botlarının üzerinde biten ekose mini eteği ile can ciğer bir dosttur. Muhtelif zamanlarda sararmaya yüz tutmuş iç çamaşırları ve bitli saçları ile pespaye olarak kendini algılatabilirken, kimi düğünlerde bir prenses zarafetinde ortaya çıkabilir. Eğitim ve kültür seviyesi genelde yüksektir. Bir çok konuda etrafındakilere ders verebilecek nitelikte bilgi sahibi olan bira kadını, aynı dersi fizyonomi ve biyoloji konusunda da vermeye heveslidir.


Bunların dışında kalan içkiler çok fazla tüketilen içkiler değildir. Misal, konyak içen bir kız gördüyseniz uzak durun. Ya harcayacak çok parası vardır ya da  elindeki içkiyi ona Nuri Alço benzeri bir adam vermiştir.
--------------

Alkolun her türlüsü güzel. Hayatı daha keyifli kılan, kimi zaman efkarlandıran ama genelde suratlarda yılışık bir ifade takındıran alkol, vizyon sahibi ve ufku geniş herkesin hayatında olmazsa olmaz bir eğlenceliktir.


Sevgiler saygılar

Yakonuz
yakolugunler@gmail.com




2 yorum:

  1. margaritamın tuzuylaaa sevgilerrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  2. viski çeşitlerinde eksik yapılmış amerika unutulur mu bourbon en baba viskidir sert kadınlara tavsiyem olsun hayati daydaydan selamlar.

    YanıtlaSil