15 Kasım 2010 Pazartesi

15 Kasım 2010, I, Kadınlar ve Alkolsuz İçecekler

14 Kasım 2010 tarihli Alkoller ve Kadınlar başlıklı yazımda ne ırkçı ve ayrımcı olarak algılanabilecek bir takım sinyaller vermişim. Böyle bir şey yok.

Hatta yazıyı okuyunca kendime biraz kıllandım, sonuçta hepimiz bu toprağın, bu ulusun insanlarıyız. Hepimiz kardeşiz. Ben ise tutmuş İslami kesim ile hacı hoca tayfası diye ayrım yapmışım.

Dünki bu zevzekliğim yüzünden herşeyden önce kendimden, sonra da üzmüş olabileceğim herkesten özür diliyorum. Bugünki yazımı, dünki yazımın bir uyarlaması olarak, bir özür niteliğinde yazıyorum.
--------

Kara çarşaf da olsa, Hermes eşarp da olsa, o kumaşların altındaki insan da bir kadındır ve kadın her daim kadındır.
Şimdi seçtikleri içkilere göre nasıl tipler olduklarına bir bakalım.

Coca Cola ve türevleri,

Bu kesimin sınır tanımaz kadınları tarafından tercih edilen içeçektir. Hatta bu kesimin diğer tarafa yakın olan kısmında olan kadınların tercihleri arasında bulunur. Reklamlarındaki kaslı erkekler yüzünden pek tasvip edilmese de sıcak yaz günlerinde buz gibi damlacıkları ile televizyonlarda baş gösteren bu içki, adeta bir baştan çıkarma nesnesidir. Kesimin içine daha çok gidildikçe yabancı markalar yerlerini Cola Turka'ya bırakırlar. Bu kadınlar, kendilerine görücü gelen büyüklerine zorluk çıkarabilirler.

Fanta,

Kolayı içmeyen, en azından başkalarının yanında içmeyen kadınların tercihidir. Daha masum reklamları ve turuncu rengi ile masumiyeti se sevimliliği temsil eden Fanta aynı zamanda daha kanlı canlı bir meyve suyu olduğundan da kesimce aklanmıştır. Fanta içen kadının gelir seviyesi daha yüksektir. Bu kadınları istemeye lokum ve çiçek ile gitmek sonuç vermez. Şık bir paket çikolata ve pahalı bir kolonya daha yerinde bir tercih olacaktır. Fanta kadını ağırbaşlı, seviyeli ve İslami moda ile uyum içerisindedir.

Ayran,

Milli içeceğimiz olan ayran her ne kadar erkek içkisiymiş gibi görünse de aslında kadınların da rabet ettiği bir içecektir. Yoğurttan yapılır, ferahlatıcı etkisi vardır. Kıvamı yoğun, rengi beyazdır. Bunların köpüklü olanları bıyıklı kadınlarda sorun yaratabilir. Ayran kadını son derece neşeli bir şekilde görücüye çıkar ve ailesinin kendine uygun bulacağı eş adayını içtenlikle kabul eder. Sadık bir eş ve mükemmel bir anne olurlar. Çocuklarına da ayran yaparlar.



Çay,

İşte memleketimizin gerçek sahipleri çay kadınları. Çay kadını hamarattır, zaman sihirbazıdır. Evdeki herkesten önce kalkar, kahvaltıyı hazırlar. Çocukları doyurup okula gönderirken kocasının sefertasını hazırlamıştır bile. Herkes gittikten sonra temizliğe başlar. Ziyaret saatlerinde kabul ettiği mahalleli ile hile yapıp kahve içer, fal bakar. Çıkar ev alışverişini yapar. Çocuklar okuldan gelir, atırştırmalıkları hazırdır. Akşam yemeğine geçer. Saatinde o da hazırdır. Sonrasında ailecek televizyon karşısında çekirdek çıtlatılır, meyve kesilir. Herkes uyur, çay kadını gerisini de toplar yatar.
Çay kadını da görücüde pahalıdır. Ancak hizmette kusur etmeyen çay kadınının herkese verilmemesi uygun bir durumdur.

Limonata,

İslami düğünlerin vazgeçilmez içkisi olan limonata, adından da anlaşılacağı gibi limondan yapılır. Kimi zaman içindeki şeker oranı caiz bulunmasa da, zengin düğünlerinde bu oran oldukça yukarı çıkar. Yanında sunulan kuru pasta ve bisküvi çeşitleri ile sadece damak değil göz de doyurur. Altın sarısı rengi sayesinde misafirlerin takı takma dürtülerini harekete geçireceği düşünüldüğünden özellikle tercih edilir. Bunun yanında güzel bir serinleme aracıdır. O kadar kumaşın altında yaz sıcağına yenik düşen kadınların da tercihidir. Yaz aylarında artan tüketim her daim limon fiyatlarına yansıyıp, kimi hanede can yakar.
Limonata kadını Tarkan sever, cilvelidir. Her önüne gelen haber salıp istemeye gidemez. Limon kadının mahalleden gizli bir aşkı olma ihtimali vardır ve ailesini duruma ikna etme şansı da yüksektir.

Kofaça,

Lokallerin vazgeçilmez kokteyllerinden birisi olan kofaça, yazın denize karşı gün batımı seyredip ferahlamak için en ideal yöntemlerden birsidir. Adını Kola Fanta Çamlıca'dan alan bu kokteylin yapımı da son derece basittir. İki ölçek kola ve bir ölçek fanta shaker da karıştırılır. Kırılmış buzlar üzerine dökülmüş iki ölçek çamlıcanın üzerine ilave edilir. Sonrasında yenilen keşkül işin zevkini ikiyle çarpar. Kofaça kadını kendi ayakları üzerinde duran, şık, kibar, akıllı kadındır.



---------

Benim içim bir nebze olsun rahatladı. Bundan sonraki yazılarımda da daha tarafsız ve objektif olmak bir numaralı prensibim olacak. Sadece oğlak burcu konusunda sözümü tutmayabilirim.


Sevgiler saygılar

yakonuz

yakolugunler@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder