12 Ağustos 2011 Cuma

12 Ağustos 2011, İlişki ve Uçaklar

Sevgili YakoCanlarım,

uçaklar uçurması kolay aletler olsalardı, uçurmak için iki pilot ve bir de uçuş mühendisine ihtiyaç olmazdı. ben bu uçuş mühendisi denen adamın ne yaptığını hiçbir zaman anlayamamışımdır; her uçaklı filmde olmasına rağmen pilotların arkasında duran muavin kılıklı formalı bu şahsiyet, boş boş düğmelerle oynar.

ilişki dediğimiz şey de bir çok şeye benzetilse de, en gerçekçi benzetmenin uçak olduğunu düşünürüm. aralarında o kadar çok benzerlik vardır ki.

bir kere ikisini de uçurmak için iki kişinin kontrolu gereklidir. ipler tek bir kişinin elinde kaldığı anda durum son derece tehlikeli bir hal alır. filmlerde gördüğümüz, kuleden yardım alıp uçak indiren kahraman pilot modeli, psikoloğundan danışmanlık alıp ilişkisini kurtarmaya çalışan birey modelidir ki, bunun da ne kadar zahmetli olduğunu her film seyircisi bilir.

ikisi de ayağınızı yerden keser; birisi bunu mecazi olarak yaparken birisi gerçekten yapar.

her ikisinde de kazalar en sık kalkarken ya da inerken olur. ilişkide de olduğu gibi inerken olan kazalar çok daha sıkıntılıdır çünkü doku yumuşamıştır.

bir çok insanın uçak korkusu olduğu gibi yine bir çoğunun ilişki korkusu vardır. bu iki korku da üzerinden gelinmesi oldukça zor korkulardır ancak bir kere yenilip de karar verildi mi ikisi de hayatınızı tahmin etmeyeceğiniz derecede kolaylaştırır

uçaklarda da kadınlarda da can yelekleri koltukların altındadır.

her ikisinde de para sahibi oldukça mevkiniz artar.
motor arızası her ikisinde de büyük sıkıntı çıkarabilir.

ne işe yaramadığını düşündüğümüz uçuş mühendisi gibi yine ne işe yaramadığını bilmediğimiz bir arkadaş kimi zaman ilişkiyi kurtarabilir.

kazasız belasız atlatıldığında her ikisinin de sonunda bir koridor ve yanlarda alkışlayan insan grubu vardır.

dahası en en sonda kapalı bi yerden çıkan insanlar vardır

kısacası her ikisi de bir yolculuktur sevgili YakoCanlarım; tıpkı hayatın da bir yolculuk olması gibi. yolculuğunuzu nasıl geçireceğiniz biraz sizin imkanlarınız, biraz da hayatın karşınıza çıkardığı tesadüfler ile alakalıdır. biletinizi üst mevki alabilirsiniz ama yanınıza kimin oturacağını seçemeyebilirsiniz.

doğru eşi seçtikten sonra en jumbo uçağı bile uçurmak mümkündür düşüncesindeyim.
yeter ki korkunuzu yenin.


sevgiler saygılar
Yakonuz
yakolgunler@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder